Vorige week maandag kregen leerlingen van groep 6 en 7 van De Bolster in Gilze als eerste van vier basisscholen uit onze gemeente een workshop dichten van dichter/schrijver Eus Roovers. Met dit initiatief hoopt de projectgroep ‘Bundel Dorpsgedichten’ dat ook kinderen zelfgeschreven poëzie over hun woonomgeving insturen voor de bundel die in november 2019 uitkomt.

Al eerder werden inwoners opgeroepen om een gedicht te schrijven over plaatsen en gebeurtenissen in Gilze, Hulten, Molenschot en Rijen. Bijvoorbeeld over je huiskamer, favoriete vereniging, een gebouw, een historische gebeurtenis of een markante plek of persoon. Inmiddels heeft een aantal mensen daar gehoor aangegeven, al mogen er van de werkgroep best nog meer gedichten ingestuurd worden.

Uit elke dorpskern een school

Om ook kinderen uit de vier kernen van de gemeente Gilze en Rijen te motiveren een gedicht aan te leveren, besloot de werkgroep in samenwerking met Stichting Cultuurplaats een workshop dichten aan te bieden. Alle basisscholen in de gemeente kregen het aanbod om deel te nemen. Vier daarvan, uit elk dorpskern één, meldden zich aan. Naast De Bolster zijn dat De Drie Musketiers in Hulten, St. Anna in Molenschot en de BVM in Rijen. Daar wordt de workshop begin juni gegeven.

Stuur ook uw gedicht in!

Mocht je zelf een gedicht willen aanleveren? Of ken je wellicht iemand die hier aan mee zou willen doen? (Dat mag ook een oud-inwoner van onze gemeente zijn.) Het gedicht mag maximaal 30 regels zijn. Wanneer een gedicht in een andere taal dan het Nederlands wordt ingeleverd, dan ontvangt de projectgroep graag de vertaling in het Nederlands erbij. Er worden geen veranderingen in de gedichten aangebracht. Mochten dat wel nodig zijn, dan neemt de projectgroep eerst contact met je op.

Insturen kan nog tot 15 september 2019 via dorpsgedichten@gmail.com