Op zaterdag 24 en zondag 25 augustus wordt de Aangespannen Dag Gilze voor de 25ekeer gehouden. Een weekend vol paardensport en Brabantse gezelligheid met de Altena-Fair. Paardensportliefhebber of niet, er is voor iedereen van alles te zien en te beleven. De voorbereidingen zijn in volle gang op het terrein op de hoek van de Alphensebaan en de Maastrichtsebaan, want de organisatie wil er wat speciaals van maken. Er wordt door onze parcoursbouwers en vrijwilligers hard gewerkt op het terrein aan onder andere een nieuwe hindernis. Verder zijn dit jaar natuurlijk de spectaculaire waterbak en brughindernis weer opgenomen in de wedstrijd, dit alles voorzien van een mooie aankleding.

Wat in 1994 werd bedacht aan een keukentafel als een wedstrijd voor vrienden onderling bij iemand in zijn “achtertuin”, is in 25 jaar uitgegroeid tot een groot evenement op een groot terrein met internationale deelnemers. Dit alles zou gedurende zo vele jaren nooit gelukt zijn zonder onze sponsoren en vrijwilligers. De Altena-Fair en het Kinderdorp zijn inmiddels een onderdeel van de Aangespannen Dag Gilze. Op ons overzichtelijk terrein kunt u aan alle kanten genieten van de paardensport, zonder dat u tussen de deelnemers door hoeft. Vanaf de tribune heeft u zicht op meerdere hindernissen. De Altena-Fair is opgebouwd in een U-vorm rondom een hindernis en het Kinderdorp met kinderboerderij ligt centraal achter de tribune, zodat u met één oog uw kind in de gaten kunt houden. Ook aan de inwendige mens is gedacht, op het Horeca-plein vindt u naast het drankpaviljoen en de feestschuur ook een mobiele cafetaria en in de Altena-Fair lokale ondernemers met allerlei lekkernijen.

Vrijdagavond 23 augustus staat er een mooie demonstratie op het programma van Glenn Geerts met een schitterend span van 4 paarden. Iedereen is van harte welkom om dit te aanschouwen. Tevens is het terrein open voor de deelnemers van zaterdag om het parcours en hindernissen te verkennen.

Zaterdag 24 augustus gaat de Aangespannen Dag rond 9.30 uur van start met de eerste van een twintigtal ruiters te paard, zij rijden eerst het vaardigheidsparcours op het voorterrein en vervolgens vier hindernissen waaronder ook de waterbak. Aansluitend zullen er een paar aanspanningen starten in de kinderrubriek. Daarna zullen de overige menners starten met voornamelijk nieuwe of jonge aanspanningen om wedstrijdervaring op te doen. Deze rubriek zal tussen de vaardigheid en de hindernissen ook het wegtraject rijden. Deze dag willen we ’s avonds na de prijsuitreiking afsluiten met een gezellige feestavond.

Zondag 25 augustus gaat rond 9.00 uur de eerste aanspanning van de ervaren wedstrijdmenners en bondsrijders van start. Naast plaatselijke en regionale menners zullen ook dit jaar weer diverse aanspanningen uit België aanwezig zijn, waaronder Glenn Geerts met zijn schitterende 4-span. De menners rijden op zondag achtereenvolgens het vaardigheidsparcours, het wegtraject en zes hindernissen, waaronder de brughindernis en de waterbak. Het belooft weer een spannende strijd te worden met veel spektakel en snelheidsrecords. Die middag staat er ook een schitterende show met ridders en paarden op het programma.

Kortom; de Aangespannen Dag Gilze is voor jong en oud een leuk dagje weg vol paardensport en gezelligheid. Natuurlijk is de toegang gratis. Meer informatie vindt u op onze site www.aangespannendag.nl en op Facebook.