Optisport Den Butter heeft woensdag 15 januari uit handen van Mariska Hol van Stichting zwembadkeur, in het bijzijn van Wethouder Zwarts en Vermorken, het “Keurmerk Veilig en Schoon” voor zwembaden ontvangen. Het Keurmerk is een, door de zwembadbranche ingestelde, regeling met de  wet- en regelgeving  als ondergrens en daarbovenop een aantal extra kwaliteitseisen. Alle zwembaden in Nederland dienen te voldoen aan gestelde wet- en regelgeving. Met het Keurmerk Veilig & Schoon geeft de zwembadbranche gehoor aan wensen en eisen die klanten, eigenaren, zwembadmanagement en overheden stellen aan zwembaden. Het zorgt voor structurele kwaliteitsverbetering  en onderscheidt op deze wijze zwembaden. Sportcomplex Den Butter is, met deze uitreiking,  een van de ruim 200 zwembaden in Nederland die beschikt over dit Keurmerk.

“Complimenten aan het hele team dat er samen voor gezorgd heeft dat we onszelf trotse bezitter van dit Keurmerk mogen noemen. Een hele mooie bevestiging van het feit dat we op de juiste weg zitten en een goede, veilige accommodatie kunnen bieden aan onze gasten.” Aldus Daniël Ossenblok, locatiemanager van Sportcomplex Den Butter.