In enkele weken tijd is onze leefwereld drastisch veranderd en worden we geconfronteerd met de gevolgen van het coronavirus: Scholen en horeca zijn dicht, evenementen afgelast en er wordt geadviseerd om sociaal contact tot een minimum te beperken en zoveel mogelijk thuis te blijven. Verdere maatregelen om dit virus te stoppen worden niet uitgesloten. Een ongekende en onzekere situatie die van dag tot dag kan veranderen.

Ook de lokale politiek wordt geraakt door alle maatregelen: bijeenkomsten van de fractie, commissievergaderingen en andere bijeenkomsten zijn afgelast, het afscheid van burgemeester Boelhouwer kan geen doorgang vinden en zelfs de aanstaande raadsvergadering van 23 maart a.s. gaat niet door. Ook de jaarlijkse Kern ’75-ledenvergadering in het voorjaar wordt tot nader bericht uitgesteld.

De fractie van Kern ’75 vindt al deze maatregelen verstandig: gezondheid staat momenteel voorop. Toch vinden we ook dat de gemeenteraad tot besluitvorming dient te komen en er zal op enig moment toch een keer een raadsvergadering gepland moeten worden. Hoe-en in welke vorm wordt momenteel bekeken en ook voor onze fractiebijeenkomsten wordt over een passende oplossing nagedacht.

Via onze website www.kern75.nl, nieuwsbrieven en social media-kanalen houden we je graag op de hoogte van de ontwikkelingen.

Wij wensen iedereen veel sterkte toe in deze onzekere periode. We hebben grote bewondering voor iedereen die zich inzet om deze donkere periode door te komen: zorgmedewerkers, politiemensen, winkelpersoneel en alle anderen vitale beroepen.

Tot slot: Neem jezelf in acht en volg de aanwijzingen van RIVM en overheid zodat we elkaar op een later moment weer -in goede gezondheid- kunnen treffen.

Met vriendelijke groet, de fractie van Kern ’75:
Corné Machielsen, Wim Broeders, Pieter van Laerhoven, Ruud van Iersel, Jeroen van Gils