Het coronavirus beslaat al maanden alle nieuwsuitzendingen en raakt ons land op ongekende wijze. Wij knokken met z’n allen om dit virus onder controle te krijgen en de kop in te drukken en maar ook om onze economie weer op gang te krijgen. Voorzichtig zien we de eerste resultaten daarvan. Langzaam aan laat de overheid de teugels los, maar het blijft opletten. De lagere scholen en kinderopvang zijn inmiddels weer open en het voortgezet onderwijs gaat 2 juni weer van start.

Vanaf 1 juni zijn een groot aantal maatregelen versoepeld.
Restaurants en cafés mogen open onder voorwaarden, zoals een maximum van 30 gasten (dus exclusief personeel).Op terrassen geldt geen maximum aantal personen. Wel moet iedereen aan een tafel zitten en 1,5 meter afstand tot elkaar houden (behalve mensen uit hetzelfde huishouden).

“Het is wel van groot belang dat we ons aan de algemene maatregelen houden zoals: “anderhalfmeteren”, handen wassen, thuis blijven bij klachten en geen handen schudden. Alleen op deze manier krijgen we het virus onder controle en kunnen we onze economie weer op gang brengen. Zo ontstaat er ook weer ruimte om andere vervelende maatregelen zoals beperkt bezoek aan ouders en kleinkinderen weer op te heffen. Iets waar alle opa’s en oma’s naar snakken.” aldus VVD raadslid Hans van Nistelrooij.

VVD- raadslid Ryan van Osch: “ Ook onze jongeren, die zwaar getroffen zijn door deze pandemie, roep ik op om het vol te houden om aan deze algemene maatregelen te blijven voldoen”.

VVD fractievoorzitter Hans Rutten vult aan: “ Wij zijn blij met de extra vrijheden die per 1 juni zijn ingegaan maar houd nog vol en blijf onze lokale ondernemers ondersteunen”.

Alleen op deze manier kunnen wij de economie in onze gemeente en ons land weer op gang brengen. Blijf gezond en fit en help elkaar door deze moeilijke tijden heen.

Wilt u met ons aan de slag voor onze vier dorpen? Of heeft u vragen of opmerkingen? Neem contact op met één van onze raadsleden: Hans Rutten op 06-22956693 en via hansrutten8@gmail.com, Ryan van Osch op 06-42624667 en via ryanvanosch@gmail.com en raadslid Hans van Nistelrooij op 06-20423087 en via h.van.nistelrooij@ziggo.nl.