Het college heeft een overeenkomst gesloten met ontwikkelaar De Bunte Vastgoed Zuid B.V. voor de herontwikkeling van de oude locatie van basisschool De Kring, Mgr. Ariënsstraat 1 in Rijen. De gemeente verkoopt de grond aan deze ontwikkelaar. Eerder presenteerde zij het beste plan voor deze plek. Wethouder Sandra Diepstraten ondertekende de overeenkomst samen met dhr. Jannes Pekaar van De Bunte Vastgoed Zuid BV.

Wethouder Sandra Diepstraten is blij met deze overeenkomst. “Er komen diverse soorten woningen, zowel rijtjeswoningen, boven-als benedenwoningen en in de oude klaslokalen komen appartementen. Het betreft acht sociale huurwoningen, tien middeldure huurwoningen en acht betaalbare koopwoningen. Het oorspronkelijke hoofdgebouw van de school laten we staan en geven we een nieuwe bestemming. Ook de bestaande grote bomen kunnen blijven staan en we kunnen voldoende parkeerplaatsen aanleggen. Leystromen verhuurt de sociale huurwoningen. Fijn dat we zo voor verschillende doelgroepen nieuwe woonkansen creëren en dat we dit gebied een mooie herbestemming kunnen geven.”

Foto’s: Bedrijfsfotografie Brabant