Aikido voor kinderen vanaf 8 jaar in Rijen!

Op 26 augustus gaan de kinder Aikido lessen weer beginnen. Aikido is een Japanse krijgskunst. De lessen zijn iedere woensdag van 16:00 tot 17:00 bij Team Elite in Rijen.

Wat is Aikido? Het is een Japanse zelfverdedigingskunst welke is ontwikkelt vanaf 1942 door Morihei Ueshiba. Het is dus een heel moderne krijgskunst, een vorm van zelfverdediging. Het is gecreëerd uit budo elementen van Judo, Jiu-Jitsu en Ken-Jitsu (zwaardvechten).

Je ontwikkelt jezelf en is er géén competitie element. Doordat er géén competitie bestaat binnen heb je de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen op je eigen manier en in je eigen tempo. Er is dan ook geen druk vanuit een groep dat je op een vastgesteld niveau mee moet met de rest. Bij Aikido ligt de ontwikkeling op 3 niveau’s: mentaal, fysiek en spiritueel. Het is dus goed voor lichaam en geest. Je komt dan ook tot rust tijdens en na de training. Het energie niveau komt weer omhoog en je wordt lichamelijk en geestelijk soepeler.

Ook hoef je niet sterk te zijn en is het uitermate geschikt voor kinderen. Aikido is dan ook een vredelievende verdedigingskunst van waaruit absoluut géén agressie voortkomt. Het geeft je ook meer zelfvertrouwen en het is gewoon leuk om te doen.

Je bent van harte welkom bij de eerste les na de zomervakantie om te komen kijken of om lekker mee te doen.

Wil je meedoen? Dan heb je niet veel nodig. Een lange sportbroek met een T-shirt is voldoende. Heb je een Aikido / Judo pak dan mag je dat natuurlijk ook aan doen. Wij trainen op blote voeten op een zachte mat. Het is daarom handig als je slippers meeneemt om van de kleedkamer naar de mat te lopen:

Woensdag van 16:00 tot 17:00
Team Elite Rijen
Ericssonstraat 2F
5121 ML Rijen
(Industrieterrein Aeroparc)

Meer informatie:

AikidoBrabant.nl
info@AikidoBrabant.nl