Ben jij een nieuwsjournalist met een lokaal netwerk en wil jij graag het nieuws bij de lokale omroep in jouw regio verslaan? Bekijk onze vacatures!

Wat we zoeken
We zijn op zoek naar ruim 60 journalisten, die in heel Nederland een jaar lang meewerken aan de versterking van de lokale journalistiek.

Wie wij zijn
De lokale omroepen, de regionale omroepen en de NOS gaan zich een jaar lang samen inzetten om de nieuwsvoorziening in heel Nederland op lokaal niveau te versterken. Lokale journalistiek speelt een cruciale rol in het geven van betrouwbare en onafhankelijke informatie en het controleren van lokale democratie. Zeker nu gemeenten de afgelopen jaren steeds meer verantwoordelijkheden hebben overgenomen van het rijk.

Het project heeft meerdere doelen waar jij direct en indirect aan bijdraagt:
* Versterking lokale publieke nieuwsvoorziening
* Versterking journalistieke samenwerking lokaal/regionaal/landelijk niveau
* Ontwikkeling van meer lokale omroepen die hun journalistieke rol kunnen pakken
* Journalistieke talentontwikkeling

Hoe het werkt
De journalisten van dit project komen in dienst bij de NOS, maar de dagelijkse aansturing ligt op lokaal/regionaal niveau.

Zo werk je als journalist samen met je collega’s van de regionale en lokale omroepen in de haarvaten van de samenleving.

Samen verzorg je het nieuws van een gebied dat jij al goed kent of waar je een verbinding mee hebt. Het nieuws maak je primair voor de lokale en regionale omroep waar je gestationeerd wordt, maar het kan mogelijk ook door de NOS gebruikt worden.

Ben jij een van de ruim 60 journalisten die we zoeken voor dit lokale project? Reageer dan op een van onderstaande vacatures.

VACATURES:
LINK > Ervaren verslaggever/redacteur
LINK > Talent voor lokale journalistiek

Er zijn twee vacatures: een voor een aankomend, en een voor een ervaren verslaggever / redacteur. Zodra we de ruim 60 journalisten hebben geworven voor dit project, sluiten we deze site.