Zo van lieverlede merk je weer wat van de lente. Wel wat aan de vroege kant; iets wat vroeger blij maakte maar nu eerder verontrust. Het feit dat de vogels al vroeg in het voorjaar fluiten kenmerkt de teloorgang van milieu en klimaat. Praatjes helpen niet, maar staan centraal op topconferenties. Om tempo te maken zal ook Gilze en Rijen aan de bak moeten.

En hier gaat het stroefjes, maar toch gestaag de goede kant op. Stroefjes? Ja: de raadsinformatie-avond over het thema groenvisie op 26 februari jl. ging niet door. Reden: ambtenaar vertrokken en nog zoekende naar een nieuwe.

Groene gemeente
Nu denkt de PvdA dat onze groene gemeente voor een ambtenaar met groendeskundigheid wel aantrekkelijk moet zijn om in te werken. Dus zal er wel spoedig iemand komen. Dan maar een debat over de groenvisie zonder een raadsinformatieavond. Onze vergroening moet tempo krijgen.

Eigen groene ruimte
Maar inwoners kunnen zelf ook wat doen. Hier en daar in onze gemeente kappen we bomen, maar van veel inwoners zien we gelukkig ook dat ze zelf voortvarend aan de slag gaan met vergroening. Ook voor een kleine tuin is er wel een passende boom. De PvdA roept hierbij elke burger op om zijn eigen groene ruimte te maken. Als een hele straat dat doet ontstaat er iets van een groencorridor die vogels aantrekt. Niets mooier dan vogelgefluit in de lente.

Ambitieus
Afgelopen maanden hadden we buitensporig veel regenval. Geeft dat, net als de hete zomers, ook niet te denken? ‘De natuur is van slag’ wordt wel gezegd. Dat zal ze wel blijven zolang we ons niet anders gaan verhouden tot de natuur. Maar de duurzaamheidsvisie en de groenvisie moeten zo snel mogelijk door de raad en de verwachting van de PvdA is dat beide visies erg ambitieus zullen zijn.
Heeft u over dit onderwerp vragen of wilt u wat kwijt: mail of bel met de PvdA-fractie: ton.van.gageldonk@pvdagilzerijen.nl 06-22972749.