Kinderen ontdekken wiskunde bij Kdv Skoebidoe, Bso Skoebikids&Pov en de Speeldoos van Kinderopvang HUMANKIND.

Op 24 maart 2021 is het weer De Grote Rekendag. Hoe uitdagend en leuk de wereld van getallen, rekenen en wiskunde kan zijn, ontdekken kinderen van 2-6 jaar die dag bij Humankind Kdv Skoebidoe, Bso Skoebikids&Pov en de Speeldoos in Rijen

Kinderen leren door te spelen. Zelf doen en ervaren leveren ieder kind een schat aan ontwikkeling op. Dit geldt ook voor het omgaan met getallen en een meer abstracte vorm van denken, die voorbijgaat aan wat waarneembaar en tastbaar is. Bij Humankind gaan kinderen tijdens de Grote Rekendag aan de slag met de methode Wiskids.

Ieder kind is een Wiskid
Wiskids is door de Humankind zelf ontwikkeld en is didactisch, theoretisch en pedagogisch onderbouwd. Leerzaam en vooral heel leuk, voor álle kinderen. ‘Wiskids is niet gebaseerd op aanleren of lessen volgen, maar op doen, uitproberen, je verbazen en ontdekken. Wat je zelf ontdekt, beklijft nu eenmaal veel beter’, vertelt Hanneke v Hees Samen met thema-figuur de Wiskikker gaan de kinderen op reis door bijvoorbeeld het Land van Ratjetoe, waar ze samen met de verzameleekhoorns leren sorteren of bezoeken ze het Land van Regelmaat, waar ze patronen en symmetrie ontdekken.

Spelenderwijs leren
Vanaf 21 maart vinden op Kdv Skoebidoe, Baso Skoebikids&Pov de Speeldoos de gehele week allerlei ontwikkelingsgerichte Wiskids activiteiten plaats, georganiseerd met en voor kinderen. Materialen als blokken, steentjes, bekers of stoepkrijt worden op een originele manier ingezet. Zowel binnen als buiten, op de groep of individueel. Maar net zo goed gewoon geïntegreerd in dagelijkse bezigheden als schoenen uitdoen of de tafel klaarmaken.

Wil je meer weten over Wiskids of Skoebidoe, Skoebikids, De Speeldoos? Stuur een mail naar Hannekevhees@humankind.nl