Buurtbewoners vernieuwen hun speeltuin met F-ONS
Woensdag 29 september opende wethouder Ariane Zwarts samen met de kinderen uit de buurt een totaal vernieuwde speeltuin aan het plein Schoorveken in Rijen. Het opknappen en verduurzamen van de speeltuin is een initiatief van de omwonenden. Zij hebben gebruik gemaakt van het F-ONS budget.

Wat is F-ONS?
Wethouder Ariane Zwarts legt uit “Met F-ONS kunnen mooie ideeën werkelijkheid worden. Meestal gaat het om verbeteringen in de directe leefomgeving. Wat nodig is, is een goed plan en een begroting. Samen met de initiatiefnemers kijken we naar het idee en de mogelijkheden. De indieners dragen 25% bij aan de kosten. Dat kan in euro’s zijn, maar ook via de inzet van uren, bijvoorbeeld voor het meewerken aan de uitvoering of het onderhouden van de locatie. Elk uur vrijwillige inzet levert 10 euro op voor het project. Dit is het eerst grote project dat via F-ONS tot stand is gekomen. In dit geval kozen de omwonenden voor inzet van uren. Daarnaast nemen zij nog minstens 5 jaar het onderhoud van de speeltuin voor hun rekening. Een prachtige samenwerking waar de hele buurt profijt van heeft.”

Meer weten over F-ONS?
Wilt u meer weten over F-ONS of heeft u zelf een idee? We bespreken het graag met u. Stuur een mail naar Pernell Criens pernellcriens@abg.nl.