www.zorgklikgilzerijen.nl voor zicht op ondersteuning bij zorg en hulp

Zorg, hulp, ondersteuning … drie woorden die ongeveer hetzelfde betekenen. Beschreven vanuit de hulpvrager komt het erop neer dat je een ander nodig hebt om iets voor elkaar te krijgen, te begrijpen of te doen. Zo omschreven heeft iedereen regelmatig hulp nodig. Het wordt anders wanneer je zorg nodig hebt, omdat je anders niet mee kunt doen in de maatschappij. Wanneer de hulpvraag dus verder gaat dan de buurvrouw een keer op je kind laten passen of je broer inschakelen om de hond voor je uit te laten.

VEEL IMPACT
Wanneer jouw eigen directe omgeving onvoldoende kan betekenen en je vastloopt in je functioneren omdat je iets niet kunt oplossen of verbeteren, dan kan dat behoorlijk veel impact hebben. Gelukkig zijn er veel organisaties binnen jouw eigen gemeente, of vlak daarbuiten, die je kunnen helpen. Op het gebied van dagelijkse activiteiten, vervoer, geld, huisvesting, persoonlijke verzorging, geestelijke gezondheid… De ernst, intensiteit, duur en vorm bepalen of je genoeg hebt aan een organisatie in het vrij toegankelijke aanbod of dat je een verwijzing van de gemeente nodig hebt.

WEER MEEDOEN
Kijk voordat je met de gemeente contact opneemt eerst eens op zorgklikgilzerijen.nl. Daar zijn 65 organisaties te vinden die samen maar liefst 114 diensten aanbieden. Misschien staat er iets tussen dat jouw leven kan verrijken, omdat je de ondersteuning vindt die je in staat stelt weer mee te doen? Ook wanneer het niet voor jezelf is, maar voor een ouder, vriend of je eigen kind is er volop aanbod. Over kinderen gesproken…wist je dat op zorgklikgilzerijen.nl ontzettend veel artikelen staan over de ontwikkeling van kinderen en over opvoeding? Bovenaan, naast diensten en organisaties, is de link te vinden die je leidt naar de informatie.