Ontwikkelaar Durendael (een samenwerking van BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en Van Santvoort Ontwikkeling) en supermarktketen Lidl zijn eruit. Er is een akkoord bereikt over de koop-/realisatieovereenkomst. Lidl en ontwikkelaar Durendael gaan bouwen aan de oostzijde van het Wilhelminaplein in Rijen. De ontwikkeling start met de bouw van winkels met daarboven 20 appartementen.

Wethouder Annette Stinenbosch: “Dit is goed nieuws voor Rijen. Samen zijn de laatste stappen gezet. De ontwikkeling van het dorpshart van Rijen gaat hiermee een nieuwe fase in. Dat was niet mogelijk geweest zonder de inzet en betrokkenheid van de ontwikkelaar Durendael en de supermarktketen Lidl, naast de architect en een aantal Rijenaren.”

Definitief ontwerp
In de afgelopen periode hebben supermarkt en ontwikkelaar gewerkt aan het definitieve ontwerp van de nieuwbouw. “Wij zijn trots in deze tijd van onzekerheid dat wij met alle betrokken partijen overeenstemming hebben bereikt om van start te gaan met de realisatie van het lang verwachte centrumplan. Ruim 10 jaar geleden zijn de eerste initiatieven in gang gezet in een onzekere markt. Alle betrokkenen hebben met elkaar de schouders er onder gezet en de grenzen opgezocht voor een kwalitatief goed plan met wonen, horeca en een supermarkt. Hiermee krijgt Rijen een fraai hart in het centrum.”, aldus Erik Leijten, directeur BPD-regio Zuid namens Durendael.

De Lidl-supermarkt gaat gebruik maken van een groot deel van de begane grond, wordt ruim opgezet, krijgt voldoende parkeerplaatsen en wordt voorzien van de nieuwste winkelformule-uitgangspunten, zodat de inwoners van Rijen plezierig boodschappen kunnen doen.

Later volgt meer informatie over de bovenliggende appartementen en de start van de verkoop hiervan.

Herinrichting Wilhelminaplein
Nu er een definitief akkoord is, gaat de gemeente verder met de voorbereidingen van de herinrichting van het Wilhelminaplein. De gemeente gaat een adviesbureau vragen om samen met inwoners, ontwikkelaar, ondernemers en de gemeente een ontwerp te maken voor de inrichting van het openbaar gebied. Uitgangspunt is een duurzame, inclusieve inrichting met aandacht voor groen en gevarieerde aanplant. De nieuwe inrichting moet straks verkoeling bieden en langer water vasthouden. De inrichting wordt aangelegd nadat de bouwwerkzaamheden aan de oostzijde van het Wilhelminaplein zijn afgerond.

Over BPD
BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling is de grootste gebiedsontwikkelaar in Nederland. Het bedrijf is werkzaam vanuit vier kantoren, gevestigd in Amersfoort, Amsterdam, Delft en Eindhoven. Sinds de oprichting in 1946, toen nog onder de naam Bouwspaarkas Drentsche Gemeenten, heeft BPD de bouw van bijna 375.000 woningen mogelijk gemaakt. Vandaag wonen meer dan één miljoen mensen in woonwijken waarin de hand van BPD zichtbaar is. In 2019 richtte BPD ‘BPD Woningfonds’ op, een fonds volledig bestaand uit duurzame en betaalbare nieuwbouwhuurwoningen voor huishoudens met een middeninkomen in Nederland. Naast Nederland is BPD ook actief in Duitsland, waar het bedrijf vanuit 10 kantoren werkzaam is onder de naam BPD Immobilienentwicklung. Ga voor meer informatie over BPD naar www.bpd.nl of www.bpd.de.

Over Van Santvoort
Van Santvoort heeft haar oorsprong in 1924 en is actief als regionale en veelzijdige speler in het ontwikkelen, realiseren, onderhouden en renoveren van woningen. Vanuit twee vestigingen zijn circa 80 gepassioneerde vakmensen bezig met het leveren van hoogwaardige kwaliteit, creatieve ideeën en duurzame oplossingen als dagelijks doel. Een nuchtere hands-on mentaliteit is daarbij vanzelfsprekend. Evenals korte lijnen en vaste aanspreekpunten die eindverantwoordelijk zijn voor de projecten. Dát kenmerkt Van Santvoort. Zo vormen complexe en omvangrijke projecten een uitdaging die het bedrijf graag aangaat.

Meer informatie? www.van-santvoort.com – Van Santvoort – Ondernemend in kwaliteit.