Vijftig jeugdmuzikanten uit de ABG-gemeenten bereiden zich momenteel voor op een concerttour langs campings in de regio. Naast ‘interne’ repetities bij de vijf betrokken muziekverenigingen, zijn er ook drie gezamenlijke repetities. De eerste vindt plaats op zaterdag 21 mei in CC de Schakel te Gilze. Publiek is welkom om gratis te komen kijken.

De drie gezamenlijke repetities vinden op verschillende locaties in de regio plaats, te weten: Gilze, Chaam en Rijen. De eerste vindt plaats op zaterdag 21 mei in Gilze bij Cultureel Centrum De Schakel. Van 15.00 tot 17.00 uur is iedereen welkom om te kijken hoe de jeugdmuzikanten vordering maken bij het instuderen van het repertoire.

Tutti-repetities
De jeugdleden van Vlijt & Volharding uit Alphen, St. Cecilia uit Chaam, St. Remi uit Baarle-Nassau, Koninklijke St. Cecilia uit Gilze en Vlijt & Eendracht uit Rijen zijn al enkele weken, ieder bij hun eigen vereniging, zes muziekstukken aan het instuderen. Uiteindelijk is het bedoeling dat de 50 muzikanten de muziek ook gezamenlijk goed ten gehore kunnen brengen. Vandaar dat er ook drie gezamenlijke ofwel tutti-repetities worden gehouden.

De zes muziekstukken vormen het muzikale kader van een prachtig verhaal dat vertelt gaat worden door meesterverteller Eric Borrias. Om het verhaal en de muziek goed op elkaar aan te laten sluiten, doet Eric mee met de eerste en derde tutti-repetitie. Naast de tutti-repetitie in Gilze zijn de andere twee op zondag 12 juni bij Café Restaurant Bellevue in Chaam (11.00-13.00 uur) en zaterdag 25 juni in Cultureel Centrum De Boodschap in Rijen (15.00-17.00 uur). Publiek is ook daar welkom om te komen kijken.

Concerten in Baarle-Nassau en Rijen
De repetities zijn ter voorbereiding van twee concerten die gehouden worden op zondag 10 juli 2022. Die dag wordt het familieconcert met de titel ‘Superhelden’ uitgevoerd bij twee campings in de regio. Om 11.00 uur bij recreatiepark De Heimolen in Baarle-Nassau en om 14.30 uur bij D’n Mastendol in Rijen. De concerten zijn gratis toegankelijk!