De gemeente Gilze en Rijen heeft Monique van Bavel benoemd als nieuwe gemeentesecretaris. Monique van Bavel wordt ook de nieuwe algemeen directeur van de ABG-organisatie. Maandag 3 april is haar eerste werkdag. Monique van Bavel (1964) heeft sinds 2001 ervaring opgebouwd als directeur bij verschillende gemeenten. Op dit moment is Monique werkzaam als ad interim afdelingsmanager bij de gemeente Hilvarenbeek. Eerder was ze onder andere gemeentesecretaris in de gemeenten Loon op Zand en Moerdijk.

Ervaren directeur
Burgemeester Derk Alssema: “Monique is een ervaren directeur en gemeentesecretaris. We hebben Monique in de gesprekken leren kennen als iemand die rust brengt waar dat kan en energie richt op ontwikkeling en verbetering. Daarnaast is Monique iemand die nadrukkelijk oog heeft voor de mensen in een organisatie. De juiste persoon op de juiste plaats om bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van de gemeente Gilze en Rijen en de ABG-organisatie.” Monique van Bavel heeft zin in haar nieuwe functie: “Ik verheug me erop kennis te maken met alle nieuwe collega’s en bestuurders, de gemeente en de ABG-organisatie te vertegenwoordigen in de regio en samen met iedereen mooie plannen ten uitvoer te brengen.”

Verder bouwen
Bestuur, directie, management, medewerkers en ondernemingsraad van de ABG-organisatie waren nauw betrokken bij de werving van de nieuwe gemeentesecretaris/algemeen directeur. De organisatie heeft met de benoeming van Monique van Bavel weer een compleet directieteam. De gemeente Baarle-Nassau benoemde namelijk Paul Geurts als gemeentesecretaris en directeur van de ABG-organisatie. Monique en Paul vormen hiermee samen met Gert-Willem van Weel (gemeentesecretaris Alphen-Chaam) het directieteam van de ABG-organisatie. “Met de vernieuwde ABG-directie bouwen we verder aan de organisatie. We kijken er als gemeenten naar uit om met hen samen te werken.”, aldus Derk Alssema, naast burgemeester ook voorzitter van het bestuur van de ABG-organisatie.