Een nieuwe sporthal
Dat was waar de hele gemeenteraad het uiteindelijk over eens was: er moet een nieuwe sporthal komen in Gilze. Eerst zouden we alleen renoveren, maar uiteindelijk werd duidelijk dat nieuwbouw een veel duurzamere oplossing zou zijn. Een hogere investering maar daarna wel lagere maandlasten door zonnepanelen en nieuwe duurzame bouwtechnieken.

Maar toen volgde slecht nieuws
Vorige week werden we allemaal onaangenaam verrast door het nieuws dat de nieuwbouw fors duurder zou gaan worden. Zo veel duurder dat het College terug moet naar de gemeenteraad voor extra geld. En daar gaan we de komende weken dus over praten: Hoezo? Waarom? En nu?

De nieuwe hal moet er komen
Kern ’75 heeft geen enkele twijfel: de nieuwe sporthal moet er komen. De sporthal is een belangrijk onderdeel in Gilze. Niet alleen voor wedstrijd- en recreatieve sport, maar ook voor de gezelligheid na afloop. Daarnaast is het de sporthal ook de gymlessen van de basisscholen. De landelijke richtlijnen schrijven voor dat een sportzaal binnen 750 meter van de school moet zijn. Dit betekent dat de hal op de huidige plaats moet komen.

Wat vindt Kern ‘75
• De vaste gebruikers en verenigingen hebben expliciet aangegeven de hal op de huidige plaats terug te willen zien. Ook in het kader van mogelijke evenementen (zoals o.a. carnaval en andere activiteiten) is deze wens uitgesproken. Dat kunnen we natuurlijk onmogelijk negeren.
• De tijdelijke sporthal kent z’n beperkingen, maar wordt enorm gewaardeerd als alternatief. Dit kost een boel geld, maar daardoor kunnen al clubs de komende tijd wel gewoon doorsporten.
• Ja, het plan kost 12,5 miljoen en dat is veel geld. Gelukkig mogen we dit in 40 jaar afschrijven.
• We zijn enorm geschrokken van de overschrijdingen en willen wel weten hoe dit kon gebeuren en wat we ervan kunnen leren. Deze vragen gaan we de komende vergadering zeker stellen.
• Maar ook het eerlijke verhaal: de bouw moet nog aanbesteed worden dus zekerheid over de kosten gaan we nu niet meteen krijgen.

Wil je meedoen en meepraten? Kern ’75 nodigt je uit om contact op te nemen via info@kern75.nl of via onze fractieleden.

William van Trier en Frank Sarton – Raadsleden Kern’75