Inclusie gegarandeerd, ook voor mensen met een beperking

Waar een wil is, is een weg. Scouting Rijen heeft een lange weg bewandeld om haar nieuwe gebouw gefinancierd te krijgen. In 2017 is er gestart met plannen voor vernieuwing van De Zwerfkei en nu, oktober 2023, komt er geld beschikbaar. Afgelopen maandag gaf de raad goedkeuring voor het nieuwe scoutinggebouw.

Dat gebouw is hard nodig: De Zwerfkei is oud en aan renovatie toe en scouting is in de periode na de bouw van De Zwerfkei gegroeid van 150 naar 300 leden, wat de Bonifaasgroep een van de grootste scoutinggroepen van Nederland maakt. De Bonifaasgroep betaalt een deel zelf, uit eigen vermogen met sponsoren en fondsenwerving. De gemeente betaalt van het resterende deel een stuk en wat dan nog te financieren is leent de gemeente met een renteloze lening. Mooi geregeld.

Duurzaam en inclusie
Geheel passend bij scouting wordt het een duurzaam gebouw (scouts móeten goed omgaan met de natuur) en het wordt ingericht voor mensen met een beperking, want inclusie staat daar ook hoog in het vaandel. DE scouts willen nog wat extra duurzaamheidsmaatregelen zoals een sedumdak. Of dat laatste nog nodig is in zo’n bosrijke omgeving is maar de vraag, natuurlijk.

En de scouts waren erbij
Veel scouts zijn zelf aanwezig geweest bij de behandeling van het voorstel in de commissie Samenleving. En bij de raadsbehandeling op 2 oktober jl waren ze er ook. De PvdA waardeert die persoonlijke betrokkenheid ten zeerste., Zeker toen het maandag al een vrijwel voldongen feit was dat het voorstel raadsbreed goedgekeurd zou worden. Een terecht feestje dus deze week voor de Bonifaasgroep.

Heeft u over dit onderwerp vragen of wilt u wat kwijt: mail of bel met ons raadslid: ton.van.gageldonk@pvdagilzerijen.nl 06-22972749.