VAN HARTE WELKOM op vrijdag 29 december van 9.00-12.00 uur in VITA, Regentenstraat 9 in Rijen.

Elke maand organiseert VIPvoorElkaar op de laatste vrijdag van de maand een Repair Café. Meestal is dat in De Boodschap, maar in de kerstvakantie wordt er een uitstapje gemaakt naar VITA in Rijen. De enthousiaste en vakkundige vrijwilligers komen met al hun gereedschappen naar het zorgcentrum, zodat de bewoners heel makkelijk met hun te repareren spullen naar het Repair Café kunnen komen.

Wat er allemaal gerepareerd kan worden? Huishoudelijke apparaten, printers en computerapparatuur, fietsen, speelgoed, kleding, elektronica, lampen en nog veel meer…

Ook inwoners van Rijen en omgeving, die niet in of bij VITA wonen, kunnen deze maand gewoon bij het Repair Café in VITA terecht met spullen die een tweede leven verdienen. Hoe minder er weggegooid wordt, hoe beter dat is voor het milieu. Door een reparatie kan een apparaat vaak nog jarenlang mee. En hoef je geen (dure) vervanger te kopen. Dat scheelt dus ook nog eens in de portemonnee.