De PvdA wenst de lezer een goed 2024. Het jaar 2023 stond nationaal de laatste maanden vooral in het teken van de landspolitiek. Dat betekende niet dat er in Gilze en Rijen niets gebeurd is. Hier gaat alles namelijk wél gewoon door. Zomaar een kleine greep uit de vele aandachtspunten die in de gemeenteraad aan de orde zijn geweest.

Zo zijn vorig jaar belangrijke stappen stappen gezet voor de spoorzone en een veilige tunnel voor fietsers en voetgangers. In het sociaal domein is vooruitgang geboekt voor het verminderen van armoede, die er helaas in onze gemeente ook is. De PvdA heeft zich daarnaast o.a. ook ingezet voor een gezonde generatie met ‘meedoen en meer bewegen’. En niet te vergeten de inzet op extra onderhoud voor groen, straten en stoepen.

Belangrijke plannen 2024
Ook zijn er vorig jaar onderwerpen gestart die dit jaar door de gemeenteraad bekrachtigd moeten gaan worden. Het gaat dan om enkele heel belangrijke stukken zoals de Groenvisie, de Woonvisie en, last but not least, het nieuwe gemeentehuis. Voor de invoering van de nieuwe Omgevingswet is ook nog veel voorbereidingswerk, waarvan de participatieverordening voor de PvdA een heel belangrijk onderdeel is.

Leefbaar
Al met al wordt het een druk jaar. Met heel belangrijke en interessante onderwerpen. De PvdA hoopt en mikt erop dat de inwoners de onderwerpen met belangstelling zullen volgen en meedoen waar mogelijk. Dat zal bij de Groenvisie zeker zo zijn. Voor de verdere toekomst leggen we daar de basis voor een leefbare omgeving zonder al te veel hittestress.

Betaalbare woningbouw
Op korte termijn moeten we vooral werk maken van bouwen naar behoefte en betaalbare woningbouw. Uitbreiding van de woningvoorraad zit gelukkig in de pijplijn. Over het grote woningbouwplan ‘Tussen de Leijen’ (375 woningen) in Rijen is het wachten op een hopelijk positieve uitspraak van de Raad van State. In Gilze staan plannen op stapel voor 41 woningen in Gilze Zuid-West (Oranjestraat) en ook in Wendel-Zuid gaat verder gebouwd worden. Molenschot doet volop mee met de plannen voor de bouw van 76 woningen (inclusief 15 betaalbare woningen) aan de Veenstraat.

De fractie en steunfractie van de PvdA kijken uit naar de onderwerpen die in 2024 gaan spelen. Heeft u over dit onderwerp vragen of wilt u wat kwijt: mail of bel met de PvdA-fractie: ton.van.gageldonk@pvdagilzerijen.nl 06-22972749.