De gemeente is gevraagd of het mogelijk is om woningen te bouwen aan de Mary Zeldenrustlaan 18-20a in Rijen. Op deze plek zit nu nog een bouwmarkt, de andere gebouwen staan leeg. Het college van burgemeester en wethouders staat positief tegenover woningbouw op deze locatie en stelt daarbij een aantal voorwaarden. Dit betekent dat de ontwikkelaar Spoor Vastgoed B.V. samen met de gemeente een bouwplan gaat uitwerken. Daarbij betrekken ze de omwonenden.

Ontwikkelen stationsomgeving
Het plan voor woningbouw past binnen het ruimtelijk beleid van de gemeente. De locatie ligt vlakbij het station. Het college ziet de stationsomgeving als een kansrijk gebied voor woningbouw. Dat geldt ook voor Spoor Vastgoed B.V. dat eerder al plannen had om aan het Anne Frankplein in Rijen woningen te bouwen. Wethouder Corné Machielsen: “Er is veel behoefte aan nieuwe woningen. Dit is een mooie kans om daarvoor te zorgen. We roepen de ontwikkelaar op om deze kans zorgvuldig te pakken. Daarom stellen we een aantal randvoorwaarden.”

Aansluiten op de omgeving
Maikel Aarts (Spoor Vastgoed BV): “We zien een geweldige mogelijkheid voor een plan dat een flinke verbetering van de omgeving met zich meebrengt, waarbij wonen en groen harmonieus samenkomen. We willen graag een half verdiepte parkeergarage onder de bebouwing maken met een groen parkeerdek. Daarmee word het “autoblik” uit het zicht gehaald.”

Betrekken omwonenden
Het college heeft als randvoorwaarde meegegeven dat de ontwikkelaar de omwonenden betrekt bij de ontwikkeling van het plan (omgevingsdialoog) en vastlegt hoe dit proces verloopt. Maikel Aarts: “Dat vinden wij ook belangrijk. Deze locatie maakt ook deel uit van de woonomgeving van de omwonenden en ook zij willen prettig wonen.” Na de planontwikkeling en de omgevingsdialoog start de procedure van de omgevingsvergunning.