Gemeente Gilze en Rijen en ProRail willen graag weten hoeveel reizigers gebruik gaan maken van de fietsenstallingen bij het toekomstige nieuwe station in Rijen. En ook aan welke kant van het station de fietsers hun fiets stallen. Op het nieuwe station komt er namelijk een fietsenstalling bij: ook aan de zuidkant kunt u dan de fiets parkeren. Daarom vragen we tussen 11 en 21 april aan reizigers op het station naar hun voorkeur. Dit doen we met een kort chat-onderzoek dat reizigers snel op een mobiele telefoon kunnen invullen.

Neemt u ook wel eens de trein vanaf NS-station Gilze-Rijen? Dan zijn we ook benieuwd naar uw voorkeur. Wilt u meehelpen en de vragen beantwoorden? Dit kost maar een paar minuten van uw tijd. Start hier het chat-onderzoek.

Twee stallingen aan de noordkant en zuidkant
Nu is er op station Gilze-Rijen alleen een fietsenstalling aan de noordkant van het station. De noordkant is nu de enige kant waar je als treinreiziger naar het perron kunt komen. Op het nieuwe station verandert dit. Er is dan geen middenperron meer, maar er komen twee zijperrons: aan de noordkant en de zuidkant. Ook komt er dan een nieuwe fietsenstalling bij aan de zuidkant. Om te weten hoe groot deze nieuwe stalling moet worden, doen we onderzoek naar het parkeer- en rijgedrag van fietsers.

Tellen van tweewielers
Misschien heeft u ze wel zien liggen: op verschillende plaatsen rondom het station liggen rubberen slangen op de weg vastgeklemd. Dit zijn zogenaamde telslangen. Deze telslangen tellen elektronisch hoeveel tweewielers (fietsers, bromfietsers, scooters, enzovoort) er overheen rijden. Ook dit is onderdeel van het onderzoek dat de gemeente en ProRail samen uitvoeren. Het tellen gebeurt nog tot en met 19 april. Daarna gaan de telslangen weer weg.

Doe mee en laat uw voorkeur weten
U kunt het chat-onderzoek nog tot en met 21 april invullen. Met de uitkomsten van het onderzoek kunnen we de nieuwe fietsenstallingen op het station beter inrichten. Alvast bedankt voor uw medewerking!