De afgelopen periode is er hard gewerkt aan de UNIT in Gilze. R-Newt Jongerenwerk en Cultuurplaats zijn blij met deze locatie aan de rand van sportpark Verhoven. Na de preview op 17 april was het op woensdag 12 juni tijd voor de officiële opening.

Op deze dag konden mensen uit de omgeving een kijkje komen nemen bij de jongerenplaats. Voor de jeugd vanaf groep 7 en 8 stond er een opblaasbare hindernisbaan klaar. Bezoekers konden ook deelnemen aan activiteiten met kant-en-klare fototoestellen. Cultuurcoach Michiel van der Zanden en jongerenwerker Ronald Broekaart waren aanwezig om uitleg te geven en vragen te beantwoorden. Daarnaast kregen bezoekers de kans om de UNIT van binnen te bekijken.

De UNIT is een tijdelijke activiteitenvoorziening die door de gemeente is geplaatst en wordt gehuurd door R-Newt Jongerenwerk en Cultuurplaats. Deze organisaties willen laagdrempelige activiteiten aanbieden voor een brede doelgroep.

Van der Zanden en Broekaart benadrukken het belang van de UNIT voor de jeugd in Gilze. “Het is een plek waar jongeren samen kunnen komen, nieuwe dingen kunnen leren en plezier kunnen hebben.” Ze hopen dat de UNIT een positieve bijdrage zal leveren aan de gemeenschap.

Met de opening van de UNIT is er volgens de aanwezige woordvoerders een nieuwe plek gecreëerd waar jongeren en andere inwoners van Gilze elkaar kunnen ontmoeten en deelnemen aan diverse activiteiten.

De UNIT is de opvolger van de Jongeren Bus van Gilze. Broekaart vertelde dat die bus aan het einde van zijn Latijn was. “We hebben er wel erg lang veel plezier van gehad.” De bus van het jongerenwerk in Gilze is al een tijdje weg. In de gemeenteraad is hier meermaals over gesproken. Afgelopen woensdag was de sleuteloverdracht. De kleurrijke unit is vanaf nu de uitvalbasis voor het jongerenwerk in Gilze en is te vinden naast de parkeerplaats van sportpark Verhoven. Het jongerenwerk en de cultuurcoach zullen de hoofdgebruikers zijn.

Productie: Omroep Tilburg