Op zondag 7 januari staat de 16e editie van de Open Rijen op het programma. Dit darts toernooi kent ondertussen al een mooie traditie van deelnemers en winnaars. Met een mooi gemengd deelnemersveld is dit toernooi al jaren een groot succes. De winnaars van de afgelopen edities zijn, Gino Vos, Michael van Gerwen, Kim Huybregts, Davyd Vencken, Dimitri van den Bergh, Ferry Bijleveld en vorig jaar Mike de Decker.

Het toernooi wordt altijd goed bezocht en het is daarom aan te raden om op voorhand in te schrijven via de website: www.openrijen.nl, inschrijven kan zowel voor het koppeltoernooi als het heren- en dames single toernooi. Voor de dames geld inschrijfgeld = prijzengeld, echter bij meer dan 32 dames zal de organisatie de prijzenpot ophogen. Online inscrijven heeft daarnaast als voordeel dat er 2,50 korting wordt gegeven op de inschrijving.

In de ochtend zal het koppeltoernooi gespeeld worden waarna in de middag de single toernooien van start gaan. Wederom is het toernooi in handen van een profesionele toernooileiding om alles in goede banen te leiden.

Het toernooi kenmerkt zich ook altijd door de koppeling aan een goed doel. Dit jaar is het goede doel het Campagneteam Huntington, dit team zet zich in voor onderzoek naar een ongeneeslijke en verschrikkelijke ziekte, de ziekte van Huntington. De keuze voor dit goede doel is gemaakt, omdat afgelopen jaar binnen de familie van een van de organisatoren een familielid is overleden aan deze slopende ziekte. De ziekte is een combinatie van bekendere ziektes als ALS, Parkinson en Alzheimer.

De organisatie van het toernooi hoopt ook dit jaar weer een fantastische editie neer te zetten op 7 januari waar alle deelnemers weer met voldoening op terug kunnen kijken. De plaats van handeling zal wederom de Margtiethal zijn.