Op 21 maart 2018 zijn er gemeenteraadsverkiezingen. De PvdA Gilze en Rijen zit sinds 1974 in de gemeenteraad. Als coalitiegenoot, maar ook in de oppositie. De PvdA is een partij met een eigen geluid, met duidelijke keuzes vooral voor mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Een partij die zich laat zien en goed naar de mensen luistert. En dat zet de PvdA voort. Met duidelijk zichtbaar betrokken en kundige kandidaten. Met op de eerste 4 plaatsen een kandidaat uit Molenschot, Gilze, Rijen en Hulten. Duidelijk voor de kiezer. Bij de eerste tien een fraaie mix van ervaren raadsleden, nieuwe betrokken kandidaten, enthousiaste opvolgers en ervaren ondersteuners. Met op plaats 10 oud-wethouder Lau Lavooij (69)

Ervaring

Bij zijn afscheid in 2014 zei Lau het al: “Ik ga met pensioen, maar mijn interesse niet”. En hij maakt het waar. Met 18 jaar raadslid en 18 jaar wethouder achter de kiezen ondersteunt hij sindsdien trouw de PvdA-fractie in het vooroverleg. Lau is bepaald niet achter de geraniums gaan zitten en verricht veel “liefdewerk, oud papier”, zoals hijzelf zegt. Zo is hij voorzitter van de PvdA-afdeling, van het Lokaal Steunpunt Mantelzorg, van Buurtvereniging De Locht en vicevoorzitter van Home of Good Hope. Daarnaast verricht hij wekelijks respijtzorg, waardoor een mantelzorger ontlast wordt. Ook ondersteunt hij de PvdA-fractie in het Waterschap, collecteert voor de Hartstichting, is vrijwilliger bij de Zonnebloem Gilze-Hulten en Sinterklaas op de asielzoekersschool Prinsenbos. Het is voor de PvdA en de fractie, maar ook voor de kiezers die op 21 maart weer hun vertrouwen aan de PvdA willen geven een veilige gedachte dat de jarenlange ervaring van Lau Lavooij beschikbaar blijft.

Aanspreekbaar

Lau blijft zich vanuit zijn sociaal-democratisch hart inzetten voor de inwoners van Gilze en Rijen. Van toegankelijke voorzieningen voor iedereen, een betaalbaar dak boven je hoofd, optimale mantelzorg, tot aan duurzaamheid, vergroening en lage lasten, Lau blijft voor iedereen aanspreekbaar.

Een stem op Lau is een stem op de PvdA, een zichtbaar betrokken partij. Lau kun je gewoon bellen 0620011712 en mailen laulav@ziggo.nl, ook na 21 maart! Website: gilzerijen.pvda.nl