De milieustraat aan de Parallelweg 36 in Rijen gaat vanaf woensdag 29 april weer open. Voorlopig werken we alleen op afspraak. Uitzondering daarop is groenafval. Daarvoor is geen afspraak nodig. We werken met tijdblokken van 20 minuten. Alleen zo kunnen we voldoen aan de richtlijnen van het RIVM. Aan de hand van de resultaten en ontwikkelingen rondom het coronavirus kijken we hoe we verder gaan.

Waar moet ik rekening mee houden?
– U kunt alleen op afspraak naar de milieustraat komen. Zonder afspraak sturen wij u terug.
– Voor het aanbieden van groenafval hoeft u geen afspraak te maken.
– U maakt een afspraak door een dag voor uw bezoek aan de milieustraat van maandag tot en met donderdag tussen 08.30 en 17.00 uur te bellen naar tel. 088-3821397. Vrijdag kan dat van 08.30 tot 12.00 uur.
– U meldt zich aan voor een tijdblok. Volgorde van bellen is daarbij leidend. Per tijdblok van 20 minuten laten we vijf klanten toe. U hebt 20 minuten tijd om uw afval aan te bieden.
– Bij het maken van een afspraak geeft u uw kenteken op. Neem uw milieupas mee bij uw bezoek.
– U mag meerdere afvalsoorten aanbieden. Sorteer thuis goed uw afval. Zo bespaart u tijd op de milieustraat. Dat is veiliger voor uzelf en voor de medewerkers.
– Kom zeker niet als u zich ziek voelt, of als u koorts heeft.

Dit is de werkwijze op de milieustraat
– U kunt alleen komen op het afgesproken tijdstip, NIET 5 a 10 minuten vroeger of later.
– Blijf in uw auto zitten tot u aan de beurt bent.
– Maximaal 2 personen per auto. Medewerkers van de milieustraat mogen u niet helpen met tillen. Kinderen mogen niet op het terrein.
– U kunt alleen met pin betalen. Contactloos betalen is mogelijk als uw pinpas daarvoor geschikt is. Betalen met uw milieupas is dus niet mogelijk, ook al staat daar saldo op!
– Houd minstens 1,5 meter afstand van andere bezoekers en medewerkers.
– Er mag maximaal een voertuig bij een container lossen.
– Heeft u hulpmiddelen (schop, borstel, etc) nodig voor het lossen van afval? Breng deze dan zelf mee.

Op deze tijden kunt u terecht
U kunt terecht van dinsdag tot en met zaterdag van 08.30 tot 13.00 uur. Langer is niet mogelijk, omdat we dan de containers moeten legen.