Vrijdag 1 mei werd de nieuwe 11 kilometer lange brede, veilige en comfortabele Fietsallee door de bossen van Chaam en Gilze opgeleverd. Deze fietsverbinding is een samenwerking tussen de gemeenten Alphen-Chaam en Gilze en Rijen en Staatbosbeheer. Daarnaast leveren ook LandStad de Baronie en de Provincie Noord-Brabant een financiële bijdrage. Meer informatie over de Fietsallee staat op www.alphen-chaam.nl of www.gilzerijen.nl.

De ingebruikname van de Fietsallee vindt plaats terwijl in Nederland strenge maatregelen gelden tegen verspreiding van het coronavirus. De hoofdzaak van de maatregelen is: blijf zoveel mogelijk thuis, werk vanuit huis als dat kan en houd 1,5 meter afstand. We benadrukken dan ook dat iedereen zich moet houden aan deze maatregelen.

Goed voor gezondheid
Joerie Minses, burgemeester van Alphen-Chaam: “Hier kun je genieten van rust, ruimte, groen en natuur. Typische kwaliteiten van onze Cittaslow-gemeente Alphen-Chaam. Voor ons is de toeristisch-recreatieve sector van groot belang. Daarom investeren we in deze prachtig mooie Fietsallee. We zijn trots op wat we samen met onze partners hebben gerealiseerd.” Wethouder Frank van Raak van Alphen-Chaam vult aan: “We vinden beweging en sporten belangrijk. Wat is makkelijker voor jong en oud om hier in de Chaamse bossen te fietsen en te bewegen? Dat is goed voor de gezondheid.”

Pareltje
“Breed, veilig en door een prachtig gebied”, aldus Aletta van der Veen, wethouder Gilze en Rijen. “Het is een pareltje! Iedereen is straks, wanneer de coronamaatregelen het toelaten, van harte welkom om te fietsen over deze geweldige Fietsallee.” Ook de gebiedsmanager Guus Verhorst van Staatsbosbeheer is enthousiast over het resultaat: “Wat een heerlijk fietspad is het geworden. Top! Dit gaat, wanneer de coronamaatregelen het toelaten, veel blije gezichten en toeristen opleveren. Een echte win/win-situatie voor de regio.”

Genot
Daarnaast hebben ook de Provincie Noord-Brabant en LandStad de Baronie een mooie financiële bijdrage geleverd. Gedeputeerde Christophe van de Maat van Mobiliteit: “In de Baronie kun je geweldig fietsen en nu ook door het stuk door de Chaamse bossen. Als provincie hebben we hier een forse financiële bijdrage aan geleverd, maar dan heb je ook wat. Het is een genot om over deze fietsallee te rijden.” Ook Bert Kandel, voorzitter van LandStad De Baronie, is in zijn nopjes: “We zijn enorm blij dat we een bijdrage hebben geleverd aan dit fantastisch mooie fietspad. Ik hoop dat er nog veel extra fietspaden mogen volgen.“