Van diverse kanten ontvingen we gisteren en vandaag signalen over oproepen om vanavond, maandag 25 januari 2021, in Rijen te komen rellen. Samen met de politie en het Openbaar Ministerie neemt burgemeester Derk Alssema deze signalen uiterst serieus.

Daarom heeft de burgemeester besloten om een noodbevel af te vaardigen en een veiligheidsrisicogebied in te stellen. Dit houdt in dat mensen vandaag vanaf 17:00 uur op straat kunnen worden gevraagd mee te werken aan een preventieve fouillering en dat vanaf 19:00 uur bevelen van de politie op straat direct moeten worden opgevolgd. Deze extra regels komen bovenop de geldende coronaregelen. Het bevel geldt tot dinsdagochtend half vijf voor de bebouwde kom van Rijen, inclusief het sportpark.

Burgemeester Derk Alssema: “Deze maatregelen geven de politie extra bevoegdheden en zijn verstrekkend, maar ik doe dit om de mensen in Rijen en hun eigendommen te beschermen. Blijf thuis, kom niet naar Rijen om te rellen. Je krijgt niet alleen een boete, je riskeert krijgt ook een strafblad. Houd je aan de regels zoals vrijwel alle inwoners in onze gemeente doen. Ik reken erop dat iedereen zijn gezonde verstand gebruikt, geweld en vernielingen in welke vorm dan ook zijn onacceptabel.”

Druk op deze link voor de toespraak van onze Burgemeester Derk Alssema.