Partij van de Arbeid: Alarm voor het klimaat

De klimaatcrisis is de grootste bedreiging van onze tijd. Het roer in onze samenleving moet om, om deze crisis te beteugelen. Landelijk zullen de Kamerverkiezingen van 17 maart hierop van invloed zijn. De Partij van de Arbeid Gilze en Rijen vindt een sterkere en snellere klimaataanpak noodzakelijk, ook in onze gemeente. Op zondag 14 maart wordt landelijk aandacht besteed aan het klimaat met de actie Klimaatalarm 2021.

Het klimaat wacht niet
Blijven we kiezen voor verwoeste oogsten, dodelijke hittegolven en watertekorten, in binnen- en buitenland? Of kiezen we nu voor vruchtbare grond, schone lucht en voldoende drinkwater? Daarvoor zijn actie en maatregelen noodzakelijk van overheid en bedrijven. De overheid stelt miljarden beschikbaar voor klimaatbeleid maar de inzet gaat te traag en deels verkeerd. Het moet eerlijker en vooral groener! Bovendien moeten bedrijven gaan betalen voor de klimaatschade die ze aanrichten.
Het lijkt vaak een ‘ver van mijn bed’-show als over de klimaatcrisis wordt gesproken. Maar dat is het zeker niet, ook niet in Gilze en Rijen. Drie zomers op rij hebben wij bijvoorbeeld de gevolgen van de uitzonderlijke droogte en hitte kunnen ervaren.

Een eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid is nodig
Laten we de miljardensteun die door het rijk is vrijgemaakt gebruiken om Nederland eerlijker en groener te maken. De overheid geeft miljarden euro’s aan grote vervuilende bedrijven in de vorm van subsidies, leningen en belastingvoordelen. Dit gaat ten koste van gezinnen en kleine ondernemers. De overheid kan ons belastinggeld maar 1 keer uitgeven. Nu maakt ons belastinggeld de klimaatcrisis erger. Dit moet anders. Een eerlijk klimaatbeleid komt er niet zomaar. Ieders inzet, ook die van de inwoners van Gilze en Rijen is van levensbelang.

Partij van de Arbeid steunt het Klimaatalarm 2021
De Partij van de Arbeid Gilze en Rijen steunt het landelijke Klimaatalarm 2021. Landelijke organisaties, waaronder Greenpeace, Oxfam Novib, Milieudefensie, FNV, Extintion Rebellion en de Woonbond namen hiervoor het initiatief. Op zondag 14 maart wordt op ruim 40 locaties in ons land een coronaproof demonstratie gehouden. Onder meer op het Chasséveld in Breda vindt van 14:00 tot 15:30 uur een ‘stilstaande klimaatmars’ plaats en is er een uitgebreid programma. Ook vanuit huis kan worden deelgenomen en steun worden gegeven aan de actie. Kijk voor verdere informatie en deelname op www.klimaatmars2021.nl

Zichtbaar betrokken
De PvdA Gilze en Rijen is een partij die zichtbaar betrokken is bij alle inwoners van Gilze en Rijen. Heeft u een vraag, klacht, idee of wilt u iets anders kwijt? Neem dan gerust contact op met Marielle Doremalen, ermado@live.nl 06-44213664, Peter von Meijenfeldt, peter@vonmeijenfeldt.com 06-53254002, of via de website gilzerijen.pvda.nl