Gratis entree, entreebewijzen vooraf bestellen via www.ccgr.nl
Aanvang: 20.00 uur
Cultureel Centrum de Boodschap, Nassaulaan 62-64, Rijen

Vertoning van drie korte films, waaronder de première voor Gilze en Rijen van ‘Elegy’. Na de zelfmoord van Ali (14 jaar) in de zomer van 2020 op het AZC Gilze schreef zijn zus Fatima een brief waarin zij vraagt deze wereldkundig te maken. Deze brief is in de film ‘Elegy’ van Alexander Moust verwerkt. Alexander kaart in zijn films de Europese migratieproblematiek aan. Samen met de workshopleiders van de Vrolijkheid en bewoners van AZC Gilze nemen we je in de film op een creatieve manier op reis; een eerbetoon aan Ali G, over het leven van kinderen in een asielprocedure die de veilige en vruchtbare tijd van simpelweg ‘kind zijn’ overslaan. Na afloop is er een Q&A met de makers van ‘Elegy’.