Onlangs werd de kandidatenlijst van D66 voor de gemeenteraadsverkiezing bekend. Een prachtige mix van actieve en gedreven inwoners uit al onze vier kernen.
Een prachtige lijst van twaalf kandidaten met een goede verhouding man – vrouw en in leeftijd tussen de 24 en 67 jaar. Van ondernemer tot docent, van manager tot zorgverlener, van politiefunctionaris tot gepensioneerde. Alle kandidaten hebben hun unieke eigen expertise en passie. Stuk voor stuk betrokken en enthousiaste mensen met een gezamenlijke, heldere kijk op wat de gemeente nodig heeft. Twee ‘nieuwe gezichten’ aan het woord: Saskia de Frel uit Molenschot en Barry van der Veeken uit Gilze.

Saskia de Frel
“Ik woon en werk al zo’n 14 jaar in het mooie Molenschot. Ben getrouwd en heb drie kinderen. Als mode-kunstenaar (zelfstandig ondernemer) ben vaak te vinden in mijn atelier waar ik werk en naailessen geef.
Afgelopen zomer besloot ik me actief in te zetten in de gemeentelijke politiek en koos voor D66. Hier voel ik dat kunst en cultuur een serieuze plaats innemen, naast al hetgeen ze op sociaal en milieugebied doen. Ook als ondernemer merk ik dat D66 snapt tegen welke uitdagingen, en in coronatijd zorgen, ik aan loop.
Met mijn ervaring in het opzetten en uitvoeren van culturele projecten, o.a. binnen Dorpsbelang Molenschot, hoop ik een bijdrage te kunnen leveren aan onze mooie gemeente. Mijn hart gaat vooral uit naar de cultuursector, die alle steun kan gebruiken, zeker nu, maar ook naar aanverwante thema’s.”

Barry van der Veeken
“Ik ben 24 jaar, woon mijn hele leven in Gilze en ben onlangs afgestudeerd in ecologie en klimaat. Tijdens mijn studie aan de universiteit van Nijmegen en de HAS in Den Bosch koos ik altijd voor projecten waar ik een brug kan slaan tussen wetenschap en maatschappij. Denk hierbij aan onderzoeken naar natuur, de agrarische sector of het klimaat. Juist van moeilijke projecten krijg ik energie. Kansen zien voor de natuur of een project vanuit iemands anders gezichtspunt, dat is waar mijn kracht ligt. En dat is waar ik nu mee aan de slag ga in mijn nieuwe baan als adviseur ecologie bij Sweco. Dit is het grootste architecten- en ingenieursbureau in Europa, gericht op stedelijke ontwikkeling, water, energie en natuur.
Graag wil ik mijn kennis en ervaring ook inzetten in mijn eigen gemeente Gilze-Rijen, waar ik nu voor D66 actief ben. Ik ben sportief en veel buiten. We hebben een prachtige gemeente en ik wil graag een bijdrage leveren om deze op een duurzame manier verder te ontwikkelen.”

Voor meer informatie kunt u ons bereiken per mail: fractie@D66gilzerijen.nl
https://gilze-rijen.d66.nl