Door corona ging de jubileumeditie van Rijen Ruikt in 2020 helaas niet door. Ook in 2021 was er geen Rijen Ruikt. Maar nu alle coronamaatregelen zijn afgeschaft, het virus alleen nog een milde variant kent, mag het weer. Daarom viert Rijen Ruikt op zondag 12 juni 2022 haar 20ste verjaardag. Het is kort dag, maar we gaan proberen van deze editie weer een mooie culturele en groene tuinenroute te maken. Kortom: het kriebelt!

In de afgelopen jaren hebben veel lokale tuineigenaren meegedaan met Rijen Ruikt. Ook deze jubileumeditie gaan we op zoek naar oude en nieuwe deelnemers. We hopen daarom dat jij je bij deze feestelijke editie wilt aansluiten, zodat we weer een groot aantal tuinen op de routekaart kunnen opnemen. Dat is immers de basis van Rijen Ruikt zoals deze met jullie medewerking in het verleden is gelegd.

Het kriebelt
Met alle actuele ontwikkelingen in eigen land en in de hele wereld, kunnen we niet om het feit heen dat een groene tuin belangrijk is voor het aantrekken van vogels, insecten en andere dieren die bijdragen aan de biodiversiteit en de bevordering van de natuur. We doen daarom dit jaar een extra oproep aan eigenaren die bewust een wilde tuin hebben, een bijzondere moestuin of zich op andere manieren inzetten om (kriebel)beestjes in de tuin aan te trekken.

Maar moet het dan alleen maar kriebelen van de beestjes?
Zeker niet! Kunst, muziek, samenzijn van buurtbewoners en andere inwoners hebben jarenlang een belangrijke rol in Rijen Ruikt gespeeld. Dus kriebelt het bij jou om iets anders met je tuin te doen of te laten zien, ook dan ben je van harte welkom om je aan te melden.

Volop kunst en cultuur
Ben je kunstenaar, muzikant of heb je een bijzondere hobby en lijkt het leuk om jezelf te presenteren in een tuin, laat het ons weten. Je kunt zelf een tuin regelen of wij helpen je in contact te brengen met een deelnemer.

Tot wanneer kan ik mij aanmelden?
Je kunt je tot en met 16 mei 2022 aanmelden via rijenruikt@juin.nl. Je krijgt een
bevestiging voor aanmelding waarbij vervolgens om een aantal dingen wordt gevraagd, zoals een stukje tekst voor op de routekaart en een foto van een detail van je tuin, kunstobject of anderszins. Deze foto kan tevens voor promotionele
doeleinden worden gebruikt.

Organisatie Rijen Ruikt – meer informatie via 06 51 31 81 67
Stichting Juin