De zomervakantie is ten einde en de scholen in onze regio zijn weer begonnen. Dat betekent dat veel kinderen te voet of met de fiets bekende of nieuwe schoolroutes gaan afleggen onder begeleiding of zelfstandig. Extra opletten dus ook voor de medeweggebruikers.

Naar het voortgezet onderwijs
De ‘oude’ groep 8 leerlingen vliegen uit. De keuze is gevallen op scholen in Dongen, Tilburg, Oosterhout of Breda. Nieuwe schoolroutes die veel langer en complexer zijn dan de oude vertrouwde route naar de basisschool. Het is goed om de nieuwe route een aantal keren samen met je kind te fietsen voordat de scholen beginnen. Waar zijn de knelpunten en waar moet je extra goed opletten. Kinderen die in een groep fietsen moeten daarnaast niet blindelings achter de anderen aanfietsen, gebruik altijd je eigen ogen en oren. Het CDA vindt het bovendien belangrijk dat de gemeente met omliggende gemeenten overlegt hoe deze routes zo veilig mogelijk kunnen zijn. Denk daarbij bijvoorbeeld aan goed werkende verkeerslichten.

Hulten
Helaas werd net voor de zomervakantie duidelijk dat het doek voor basisschool de Drie Musketiers in Hulten is gevallen. Ouders hebben heel begrijpelijk besloten om niet langer in onzekerheid te verkeren en zijn op zoek gegaan naar een andere school voor hun kind. Dat betekent dat komend schooljaar alleen groep 8 in Hulten blijft en de kinderen van groep 1 tot en met groep 7 ook naar een nieuwe school gaan. Te voet is dat dan in ieder geval niet meer mogelijk, dat is te ver. De oudere kinderen zullen misschien gaan fietsen en er zullen kinderen worden gebracht met de auto. We wensen de kinderen heel veel succes toe en hopen dat ze snel wennen op hun nieuwe school. Ook de groep 8 leerlingen en de leerkrachten die in Hulten blijven, wensen we een heel fijn schooljaar toe!

Knelpunten
Ervaart u op de schoolroutes knelpunten of gevaarlijke situaties? Laat het ons weten. Wij zullen dit dan zo snel mogelijk bij de verantwoordelijken aankaarten. Reageren kan via fractievoorzitter@cdagilzerijen.nl