Een uitverkochte theaterzaal van cultuurcentrum De Boodschap in Rijen genoot van het optreden, dat de leerlingen van muziekschool Plus afgelopen zondag (2 april 2023) gaven. Onder leiding van Wilma van der Draaij vermaakten zij het publiek met muziek en zang. Maar wat vooral opviel: de muzikanten zelf genoten van hun optredens; zij straalden plezier, zelfverzekerdheid, emoties en liefde voor hun muziek uit. De 4e uitgave van de stichting De Muzikale Octopus, een concert door muzikanten met en zonder een beperking, werd een groot succes.

Om half twee werden de bezoekers ontvangen in de aula door volkszanger Gino Politi uit Tilburg, bekend van zijn hit ‘Viva La Mama’. De in Palermo (Italië) geboren zanger bracht het publiek alvast in een gezellige sfeer, totdat zij om twee uur de zaal konden betreden. Wilma opende op de piano met een eigen geschreven nummer, dat beloond werd met een warm aplaus. Ruim veertig artiesten, van 5 tot 80 jaar oud, verbaasden en ontroerden daarna het publiek en menige traan werd weggepinkt.

Oh when the saints en Red River Valey werd op keyboard, piano en gitaar gebracht, waarbij de zaal zingend inviel. De band Let’s Rock Again , met bezettingen op drums, gitaren en keyboards, speelde Everybody Hurts en gingen uit hun dak met We Will Rock You. Mieke van Baal sleepte de toehoorders mee met haar Moonlight Sonate, solo op de piano. Ook Jean Paul Snoeren verraste met een mengeling van klassiek en modern op het keyboard.

Het programma telde acht nummers voor de pauze en evenzovele erna, dus te veel om nu op te sommen. Er werd afgesloten met het nummer van ABBA Dancing Queen.
De manier, waarop Wilma met haar leerlingen omging, hen zelfvertrouwen gaf , hen aanmoedigde en dirigeerde, liet een diepe indruk achter op het publiek.
Even na half zes stroomden de toeschouwers de zaal weer uit richting de aula voor de Afterparty. Zij hadden een muzikale, emotionele middag beleefd.

Foto’s: Arnold Jacobs