Rijen, 18 april 2023

Sinds de sloop van een voormalige looierij en reisbureau in 2004 wacht Rijen al heel wat jaren op de afronding van het centrumplan. Maar inmiddels is het lange wachten achter de rug: de bouw van het appartementencomplex is gestart.

Op dinsdag 18 april kwamen alle toekomstige bewoners en gebruikers met Durendael (een samenwerking tussen BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en aannemer Van Santvoort Bouw) samen om de start van de bouw in te luiden en daarna nader met elkaar kennis te maken. Ook wethouder Corné Machielsen was van de partij. “De officiële start van de bouw is ook een mijlpaal voor Rijen. De ontwikkeling van het dorpshart met appartementen, winkels en parkeergelegenheid krijgt nu echt vorm. Ik maak graag van de gelegenheid gebruik om iedereen te bedanken die in de afgelopen jaren betrokken was bij de planontwikkeling. In het bijzonder feliciteer ik de mensen die gaan wonen in de nieuwe woningen. De medewerkers van Durendael wens ik een voorspoedige bouw toe.”

Aanvulling op woonprogramma
De bouw van de appartementen vormt een mooie aanvulling op het huidige woonprogramma in (het centrum van) Rijen. De supermarkt, dagwinkel en het horecapand zorgen straks voor extra leven aan het door de gemeente nieuw in te richten Wilhelminaplein.
“Bouwen is een feestje. Tenminste, dat vinden wij. Nu ook letterlijk bij de viering van de start van dit mooie project. Een belangrijke mijlpaal na jaren van voorbereiding. Het is nu aan ons om iets creëren voor een ander, waar we zelf ook gelukkig van worden. Voor alle gebruikers, dat is ons doel. Want; écht bouwen, doe je samen”, aldus Bas Oomen namens Van Santvoort Bouw.

Centrumplan Rijen – Looierskwartier
In 2020 heeft Durendael met de gemeente Gilze en Rijen een overeenkomst gesloten voor de ontwikkeling van het centrumplan. Als onderdeel daarvan verplaatst Lidl haar supermarkt naar een nieuwe centrale plek. In het voorjaar van 2022 is daarvoor de overeenkomst tussen Durendael en Lidl ondertekend.
Ontwikkelingsmanager Frans van den Boomen van BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling: “In het Looierskwartier, ontworpen door Van Beijsterveldt & Gommers architecten, kun je riant wonen midden in het centrum, met alle voorzieningen om de hoek. In de zomer van 2022 is het plan succesvol in verkoop gegaan, er zijn momenteel nog vier van de twintig appartementen te koop.”

Kijk voor volledige informatie over het plan op www.nieuwbouw-looierskwartier.nl

Over Durendael
Durendael is een samenwerking tussen BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en Van Santvoort Bouw.

BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling is de grootste gebiedsontwikkelaar in Nederland. Het bedrijf is werkzaam vanuit vier kantoren, gevestigd in Amersfoort, Amsterdam, Delft en Eindhoven. Sinds de oprichting in 1946, toen nog onder de naam Bouwspaarkas Drentsche Gemeenten, heeft BPD de bouw van ruim 380.000 woningen mogelijk gemaakt. Vandaag wonen meer dan één miljoen mensen in woonwijken waarin de hand van BPD zichtbaar is. In 2019 richtte BPD ‘BPD Woningfonds’ op, een fonds volledig bestaand uit duurzame en betaalbare nieuwbouwhuurwoningen voor huishoudens met een middeninkomen in Nederland. Naast Nederland is BPD ook actief in Duitsland, waar het bedrijf vanuit 10 kantoren werkzaam is onder de naam BPD Immobilienentwicklung. Ga voor meer informatie over BPD naar www.bpd.nl of www.bpd.de.

Van Santvoort Bouw is bijna honderd jaar geleden gestart als Veldhovens familiebedrijf, nu ook van en met vrienden. Nuchter, eerlijk en gebroederlijk als we zijn zeggen we altijd waar het op staat. We presteren door te luisteren en leveren daardoor op waar u van droomt. Voor u, als opdrachtgever, partner en bewoner. En precies dát onderscheidt ons van de rest. Bouwen is vertrouwen. Tenminste, dat vinden wij. Zonder vertrouwen is er niets om (op) te bouwen. Niet alleen luisteren maar écht begrijpen. Niet alleen zeggen maar ook echt doen. Eerlijkheid duurt het langst, is bij ons meer dan een gezegde. Elkaars ruimte en visie respecteren en altijd waarmaken wat je belooft. Van projectontwikkeling tot klantreis en van nieuwbouw tot onderhoud en renovatie. Met aandacht voor detail en ieder verhaal, werk je in het belang van alle partijen. Zo streven wij altijd naar de beste oplossing. Want; écht bouwen, doe je samen.