Van vrijdag 8 september tot begin januari 2024 kunt u in het gemeentehuis in Rijen schilderijen van Toos Vermeulen-Wilbers bekijken. De samenwerking tussen kunstenaar en gemeente komt voort uit de oproep ‘Kunst in het gemeentehuis’. Wij bieden lokale kunstenaars de gelegenheid om in het gemeentehuis te exposeren. De officiële opening van de expositie is op vrijdagmiddag 8 september. Vanaf 15.00 uur is iedereen van harte welkom om naar het gemeentehuis te komen, de expositie te bekijken en de officiële opening mee te maken. De toegang is gratis. Meld u wel van tevoren aan.

85 jaar
25 jaar geleden was Toos Vermeulen-Wilbers de eerste exposant bij de allereerste opening van het nieuwe culturele seizoen in onze gemeente. Inmiddels is ze 85 jaar en nog altijd actief. Toos vormt samen met Anny van Tetering en Diny Hobbelen een kunstenaarscollectief: “Het voegt iets extra’s toe aan ons leven en het is bovendien gezellig samen.”, licht Toos toe. In haar werk komt u van alles tegen, abstract, kleurig, maar ook landschappen, de seizoenen, planten en dieren. De schilderijen zijn te zien in de raadzaal en de werkkamers van burgemeester en wethouders.

Expositie bezoeken
Tijdens de officiële opening kan iedereen de schilderijen bekijken. Toos Vermeulen verzorgt dan een rondleiding langs haar schilderijen. Samen met wethouder Marielle Doremalen (kunst en cultuur) verzorgt zij zelf het openingsmoment. Na 8 september is de tentoonstelling op afspraak te bezoeken. Wilt u aanwezig zijn bij de officiële opening op 8 september of een afspraak maken om de tentoonstelling op een later moment te bezoeken? Neem dan contact op met het bestuurssecretariaat via 088-3821342 of bestuurssecretariaat@gilzerijen.nl.

Over ‘Kunst in het gemeentehuis’
In onze gemeente worden volop mooie kunstwerken gemaakt. Deze werken verdienen het om gezien te worden. Daarom bieden we lokale kunstenaars
gratis expositieruimte aan in het gemeentehuis. Een tentoonstelling blijft maximaal vier maanden hangen. Plaatselijke kunstenaars waarderen dit aanbod. Na de eerste oproepen moesten we al snel een wachtlijst maken. De komende jaren kunnen we dus volop genieten van werken van plaatselijke kunstenaars in het gemeentehuis.