Daar waar de meeste keukens niet langer dan 20 jaar meegaan – in de particuliere markt gemiddeld zelfs maar 8 jaar – kennen de keukens van Chainable in Gilze-Rijen een ongekend lange levensduur. Het innovatieve concept van de Chainable keukens is gebaseerd op standaardisatie waardoor demontage en hergebruik mogelijk is.

In de schijnwerpers dankzij positieve impact
De organisatie heeft zo’n grote positieve impact op de hele keukenbranche, dat de Gemeente Gilze en Rijen dit bedrijf graag in de schijnwerpers zet. Merijn Scheifes, de verantwoordelijke wethouder bij Gemeente Gilze en Rijen, reikte daarom een Groene Pluim uit aan ‘geestelijk vader’ Cees van Nispen. Dat gebeurde tijdens de bijeenkomst die de gemeente samen met Ondernemersvereniging GRIC organiseerde op 14 september.

Kartrekker transitie keukensector
De Groene Pluim is een stimuleringsprijs voor bedrijven die zich opvallend inzetten op het vlak van duurzaamheid en sociaal beleid. Om voor zo’n pluim in aanmerking te komen doorloopt het bedrijf een door professionals uitgevoerde audit, waarbij de Global Goals (SDG´s ) van de Verenigde Naties richtinggevend zijn. Volgens deze accreditatiecommissie zette Chainable een innovatief concept neer met een positieve impact op duurzaamheid, klimaat en circulariteit. Het bedrijf is kartrekker van de transitie naar een duurzame keukensector en inspireert andere bedrijven hierin mee te gaan. Meer hierover leest u op de website van De Groene Pluim.

Inmiddels sloten zo’n 25 gemeenten door heel Nederland zich aan bij De Groene Pluim. Dat toont aan dat steeds meer gemeentes en bedrijven Duurzaam Ondernemen omarmen. Het netwerk groeit waarbij steeds meer duurzame inspiratie wordt gedeeld. Chainable keukens is de tweede Pluimhouder in de Gemeente Gilze en Rijen en treedt hiermee in de voetsporen van CurTec.

Duurzame ambities waarmaken
Het behouden van De Groene Pluim is alleen weggelegd voor de bedrijven en organisaties die hun duurzame ambities ook blijven waarmaken. Zij worden dan ook regelmatig langs de duurzame meetlat gelegd. Een belangrijk criterium hierbij is partnerschap, oftewel de mate waarin de bedrijven als voorbeeld optreden, hun expertise delen en samenwerken.

Wij feliciteren Chainable keukens van harte met het in de wacht slepen van De Groene Pluim!