Graag nodig ik u uit voor de PREMIÈRE van KOM BINNEN – ontmoetingen in Rijen-Zuid. Een productie van FilmMoment i.s.m. Cultuurplaats. In deze film staan ontmoetingen tussen verschillende inwoners van deze bijzondere wijk centraal. Zij gaan bij elkaar op bezoek en daarbij komen de verhalen vanzelf naar boven. De film wordt gepresenteerd in de buitenruimte van de wijk, op bioscoopformaat. Iedereen is welkom en toegang is gratis!

PREMIÈRE (BUITENBIOSCOOP door IDFX): Zaterdag 30 september, aanvang 19.30.
Start film 20.00. De film duurt 30 minuten. Afsluiting met Q&A
LOCATIE: grasveld Karel Doormanstraat (19), Rijen
MEER INFORMATIE volgt op www.cultuurplaats.nu en socials (https://www.facebook.com/events/149402771570988). Of neem contact op via michiel@cultuurplaats.nu

KOM BINNEN – ontmoetingen in Rijen-Zuid

FilmMoment en Cultuurplaats presenteren KOM BINNEN, een film waarin wijkbewoners van Rijen-Zuid centraal staan. Rijen-Zuid, lokaal ook wel bekend als de ‘Militaire Wijk’, heeft een rijke en bewogen geschiedenis. Het bestaat voor een groot deel uit sociale huurwoningen, in de naoorlogse jaren gebouwd voor defensiepersoneel van toen. Gelegen aan de rand van Rijen, naast het spoor, grenzend aan de bossen.
Tijden veranderen. Ook in Rijen-Zuid. Momenteel vindt er een grote renovatieronde plaats waarbij er woningen worden vernieuwd, of gesloopt en vervangen. De buitenruimte wordt eveneens aangepakt. Dit is dan ook een periode waarin inwoners van de wijk bewust naar hun omgeving kijken. En waar de omgeving door de vernieuwing meer impact heeft op het dagelijks leven in de wijk.

Van buitenaf gezien bestaat van Rijen-Zuid vaak het beperkte en stereotiepe beeld van een volkswijkje. Onbekend maakt onbemind. Toch wordt de kunst van verhalen vertellen hier echt verstaan. En hoe groot de onderlinge verschillen soms ook zijn, er bestaat een gevoel van samen in hetzelfde schuitje zitten. KOM BINNEN laat zien hoe al deze verschillende en bijzondere levens met elkaar in verbinding staan. Inwoners gaan bij elkaar op bezoek en daarbij komen de verhalen vanzelf naar boven. Zij kijken terug en ook vooruit. Want ook al delen bewoners dezelfde omgeving, iedereen beleeft deze anders, maakt andere dingen mee en kijkt door een eigen bril. Zij stappen over de drempel bij een buurtgenoot: Kom binnen.

KOM BINNEN is een productie van FilmMoment en Cultuurplaats. FilmMoment maakt documentaires, films en series over maatschappelijk relevante thema’s. Met een jong team werken zij aan producties die bijdragen aan een bredere kijk op de samenleving.
Cultuurplaats is het platform binnen Gilze en Rijen voor cultuureducatie en -participatie.

KOM BINNEN wordt mede mogelijk gemaakt door VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant, Gemeente Gilze en Rijen en Leystromen.