Burgemeester Derk Alssema heeft zondagmiddag de heer Wilhelmus Cornelis Adrianus van Kuijk vanwege zijn verdienste op het gebied van sport, muziek en buurtcohesie, gedecoreerd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De burgemeester verraste Wil van Kuijk tijdens het optreden van het SVR-Koor ‘Oud Goud’ in het Cultureel Centrum De Boodschap in Rijen.

Op jonge leeftijd was de heer Van Kuijk al bezig met het opbouwen en veranderen van trapveldjes in zijn buurt om ze tot bruikbaar voetbalterrein te maken. Bij voetbalvereniging EVV ’58 startte hij in 1965 als voetballeider van de jeugd en nam deel aan het jeugdbestuur tot 1974. Daarna coachte hij het seniorenteam en zette hij zich in voor vele activiteiten en evenementen bij de club tot aan de fusie in 2003. Denk daarbij aan de jaarlijkse jeugdsportdagen, het carnaval, het 25-jarig jubileumfeest in 1983 en het clubblad De Schakel.

Ook voor zijn nabije omgeving zette Wil zich jarenlang in als secretaris van Ons Aller Belang. Als vanzelfsprekend was hij zeer betrokken bij de oprichting en bij de organisatie van de paasactiviteiten, sinterklaasmiddagen, bingo- en feestavonden en barbecuebijeenkomsten van deze buurtvereniging.

Daarnaast was de heer Van Kuijk als secretaris bestuurlijk actief bij het Agriakoor Rijen waar hij ook een promotiegroep oprichtte om meer bekendheid te geven aan het koor, totdat het koor werd opgeheven in 2021.

Tenslotte werd hij na zijn gastheerschap bij De Leemput in 2006 al snel een van de dag-hoofden. In die rol was hij verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van De Leemput zoals het aansturen van de gastvrouwen en gastheren, de openstelling van het terrein alsook de kassavoering en financiële verantwoording daarover.