Dees weekend begint ut carnaval 2024. D’n burgemister droagt de sleutels (ut zèn ur nogal wè mee al die durpe) over aon prinses Marcia d’n Irste (Wringersgat), prins Kevin d’n Irste (Dringersgat) en aon de jeugdprinsen van ’t Papslokkersgat en ut Krimpersgat. In plek vant politiek debat door de raod wordt ur dit weekend op allerlei lokoasies over allerelei ingewikkelde vroagstukke ge-ouwehoerd.

Op dees moment is ut in de raod wè radiostilte in afwaochting van un aontal zwoare besluiten nog vur dees jaar. Mar Kevin d’n Irste en Marcia d’n Irste hé wel wè aanders aan durre kop dan politiek, mar ut ken goe zèn ut toch te weete. Mooi trouwus det ur ôk unne vrouwelijke ‘prins’ carnaval is. In de politiek noemen we dat ‘inclusief’.

Wè hek nou aon mun fiets hange?
In Wringersgat (op de Rijen) spelen enkele zeer belangrijke onderwerpen: wanneer starten we nou het plan Spoorzone en het twidde, gaon de 3 raoden (ook die van Baol en die van Alfe-Koam) ‘ja’ zegge tegen ut nieuw gemintehuis. Misschien dè de Raad van Elf hier ok nog wèt van vindt; wè goeie ideeën ophaole links en rechts en hiervan de balans opmaoke.

Daworwirwè
In Dringersgat (ok wel Gils) is het goed dat er tijdens de Grote Opstoet of tijdens het Wijvensjouwe eens luchtigjes gespraoke kan worre over Achter de Tuintjes of het weghaole van bome ut de pastorietuin achter de Tip.

Trug noar de politiek
De motto’s spreke tot de verbilding. Veul raodsleden denke veur dèt de vergaodering begint ook dikwuls daworwirwè en tijdens de vergaodering wè hèk nou aon mun fiets hange? Maar aon ut ent is ut voak prima en denken we maar jeen ding: ties loat; kwul noar huis. Hedde hierover nog vroage of wulde wedáanders kwijt: mail of bel mée de PvdA-fractie: ton.van.gageldonk@pvdagilzerijen.nl 06-22972749.