Een aantal weken geleden was de Rijense Luuk Bossers te zien in tv-programma Idols. Tijdens de talentenjacht op RTL5 deed hij auditie voor een vierkoppige jury, die hem unaniem door stemde naar de volgende ronde. Maar wie is dit zestienjarige talent uit onze gemeente nou eigenlijk? 

Zestien jaar, maar toch al een behoorlijke lijst producties en optredens op zijn CV. “Ik heb in Wel winnen gespeeld en ik was Ramon in de Joop van den Ende productie Zorro. Nu zit ik bij The TeenZ Company.” The TeenZ Company staat voor theaterproducties op hoog niveau uitgevoerd door tieners en begeleid door professionals uit het theatervak. “Daarnaast word ik ook regelmatig uitgenodigd om zelf ergens op te komen treden. Daar geniet ik echt van, solo optreden.”

Waar komt dat door?

“Bij een solo optreden kun je zelf je draai geven aan wat je doet. Je kunt het optreden opvullen zoals jij het zelf wil. Daarom zou ik uiteindelijk ook het liefste mijn eigen nummers uitbrengen en albums maken, om vervolgens door het land te toeren.”

Heb je altijd die passie voor zingen gehad?

“Nee, niet echt. Ik vond voetballen altijd heel leuk, dus dat deed ik graag. Van zingen moest ik niet weten. Tot mijn zus auditie wilde doen voor Kruimeltje. Helaas kwam zij niet in aanmerking voor die rol omdat ze te groot was. Ik werd wel nieuwsgierig en vroeg aan mijn moeder wat een Kruimeltje dan precies moest zijn. Volgens de eisen van de rol zou ik wel in aanmerking komen, dus deed ik auditie. Ik werd niet aangenomen, maar kreeg wel de smaak te pakken. Toen was ik zeven of acht jaar denk ik.”

Ben je nog wel blijven voetballen?

“Ik heb het nog lang volgehouden, maar ben er vorig jaar helemaal mee gestopt. Het werd me toch iets te druk. Sinds twee, drie jaar geleden ga ik echt vol voor de muziek, dus ik had er echt geen tijd meer voor.”

Hoe combineer je dat dan met school?

“Ik zit nu in het vierde leerjaar van havo, maar dat is eigenlijk een niveau onder mijn kunnen. Daardoor hoef ik thuis vrijwel niets aan school te doen en die tijd houd ik dus over om met muziek bezig te zijn. Zo ben ik een paar uur per dag toch wel met muziek bezig. Ik hoop na de middelbare school naar de Herman Brood Academie te kunnen. Daar leer je ook de zakelijke kant van het vak. Ik ben namelijk van mening dat je voor muziek zelf geen opleiding nodig hebt, maar dat de zakelijke kant wel belangrijk is om te leren.”

En nu heb je dus auditie gedaan bij Idols, krijg je al leuke reacties?

“Ja, ik had nadat de auditie op tv was geweest met de Teenz Company een optreden in Panningen en daar werd ik herkend. Na optredens kregen we sowieso al wel leuke reacties, maar nu is het dus ook persoonlijker. Ja, dat mensen me herkennen, daar kan ik wel aan wennen!”