PvdA Gilze en Rijen – Zichtbaar betrokken

Op 21 maart 2018 zijn er gemeenteraadsverkiezingen. De PvdA Gilze en Rijen zit sinds 1974 in de gemeenteraad. Als coalitiegenoot, maar ook in de oppositie. De PvdA is een partij met een eigen geluid, met duidelijke keuzes vooral voor mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Een partij die zich laat zien en goed naar de mensen luistert. En dat zet de PvdA voort. Met duidelijk zichtbaar betrokken en kundige kandidaten.

Met op de eerste 4 plaatsen een kandidaat uit Molenschot, Gilze, Rijen en Hulten. Duidelijk voor de kiezer. Bij de eerste tien een fraaie mix van ervaren raadsleden, nieuwe betrokken kandidaten, enthousiaste opvolgers en ervaren ondersteuners. Met op plaats 3 Jeanne van der Heijden-van Opstal uit Rijen.

Financieel professional
Jeanne van der Heijden-van Opstal (58) is al 35 jaar getrouwd met haar man Kees en beiden zijn geboren en getogen in Rijen. Indertijd wist Jeanne wat ze later wilde worden: “Na de middelbare school heb ik welbewust gekozen voor het onderwijs. Na mijn studie aan de Pedagogische Academie werd ik dan ook met veel plezier onderwijzeres.” In de 3 jaar dat ze voor de klas heeft gestaan ontstond er echter een alsmaar groter leerkrachtenoverschot. Jeanne daarover: “Ik heb toen besloten me om te scholen tot een financieel professional”. Na vele jaren als administrateur bij Brada Baksteen, enkele jaren een eigen administratiekantoor in Rijen, 6 jaar als assistent accountant werkt ze sinds 2 jaar bij de gemeente Krimpenerwaard.

Sport als uitlaatklep
Gelukkige ouders van dochter Jackie (26) en zoon Luuk (24), beiden zelfstandig wonend, trekken Jeanne en Kees er in hun vrije tijd graag met hun camperbus op uit. Jeanne met glinsterende ogen: “Steevast gaan de racefietsen mee en dan het liefst naar streken waar we wat cultuur kunnen snuiven, lekker kunnen eten en drinken, maar vooral ook fikse tochten kunnen maken en bij voorkeur een uitdagende col kunnen beklimmen”. Jeanne vindt haar uitlaatklep in het sporten. Zo heeft ze hardgelopen bij Spiridon en heeft ze vele jaren getennist.

Oud raadslid
Vrijwilligerswerk vloeide hieruit ook voort. Zoals bestuurslid bij TC Cash en voorzitter van de toernooicommissie. Maar ook in de vele jaren dat zij gemotiveerd lid is van de PvdA heeft ze zowat alle voorkomende (bestuurlijke) werkzaamheden gedaan. In de redactie van het afdelingsblad, als penningmeester, maar ook als secretaris van de afdeling en als burgerlid van de Commissie Middelen. In de periode 2006-2010 was ze gemeenteraadslid in de 6-koppige PvdA-fractie. Natuurlijk met financiën in haar portefeuille en grote affiniteit met sociale zaken, sport en openbare orde.

Lage lasten
Als kandidaat raadslid is Jeanne als financieel specialist van grote waarde. Jeanne daarover: “Geld en middelen komen in alle disciplines terug. Vanuit mijn gevoel voor rechtvaardigheid, eerlijkheid en gelijkheid kunnen de kiezers op mij rekenen!” Jeanne gaat daarbij vooral voor:

  • Lage lasten, zodat Gilze en Rijen een van de goedkoopste gemeentes van Nederland blijft.
  • Sport bereikbaar en betaalbaar met inzet van het jeugdsportfonds en de kinderpas.
  • Zorggeld van het rijk wordt volledig ingezet voor de mensen waarvoor het is bedoeld.

Informatie
Een stem op Jeanne van der Heijden-van Opstal is een stem op de PvdA, een zichtbaar betrokken partij! Jeanne kun je gewoon bellen 06-20063319 of mailen gagelheijden35@gmail.com ook na 21 maart!

Voor het complete verkiezingsprogramma zie de website: gilzerijen.pvda.nl