De PvdA is een partij met een eigen geluid, met duidelijke keuzes vooral voor mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Een partij met duidelijk zichtbaar betrokken en kundige kandidaten. Met op de eerste 4 plaatsen een kandidaat uit Molenschot, Gilze, Rijen en Hulten. Duidelijk voor de kiezer. Bij de eerste tien een fraaie mix van ervaren raadsleden, nieuwe betrokken kandidaten, enthousiaste opvolgers en ervaren ondersteuners. Met op plaats 1 lijsttrekker Peter von Meijenfeldt uit Molenschot.

Hart verpand aan Brabant
Peter von Meijenfeldt (68) geboren in de stad Groningen heeft al sinds zijn 18e zijn hart verpand aan Brabant. ‘Ingeburgerd’ in Breda waar hij de opleiding planologie en vrije tijds sociologie aan de NHTV heeft gevolgd heeft hij ook zijn Liesbeth ontmoet. “In 1974 zijn we getrouwd en sindsdien wonen we met veel plezier in het mooie Molenschot. We zijn in het trotse bezit van 4 kinderen, waarvan 2 adoptiekinderen en inmiddels 7 kleinkinderen, waarmee we graag op vakantie gaan in natuurrijke gebieden met zo veel mogelijk sportieve uitdagingen”. Het leven van Peter staat dan ook tot op de dag van vandaag naast de politiek nadrukkelijk in het teken van passie voor de natuur en de sport.

Natuur en landschap
Zo werd Peter na zijn studie direct de eerste directeur van de Brabantse Milieufederatie (BMF) in Tilburg: “In die tijd kwam het milieubewustzijn snel op, waaraan ik mij sterk verwant voelde. Eigenlijk had ik gelijk een droombaan waarin ik mij als een vis in het water voelde”. Ook nieuwe uitdagingen kwamen op zijn pad waarin natuur en landschap een grote rol speelde, zoals bij het Ministerie van Landbouw, de Unie van (12) Provinciale Landschappen en het Europees Centrum voor Natuurbescherming.

Duizendpoot
Peter over zijn hobby’s en vrijwilligerswerk: “Ik ben in de politiek, de sport en bij natuur en milieu vaak ook als stille kracht achter de schermen met hart en ziel betrokken geweest. Bestuursfuncties moeten nu eenmaal ook vervuld worden en daarin heb ik altijd mijn verantwoordelijkheid genomen”. Zo heeft Peter zich gekenmerkt als een ‘duizendpoot’ in velerlei organisaties o.a. bij het Centrum Landbouw en Milieu, Raad van Advies Natuurcollege, Stichting Nature for Life, de Maatschappelijk Beursvloer Gilze en Rijen en momenteel als voorzitter van de Natuur- en Milieuvereniging Markkant in Breda. Naast actief sporter was hij vele jaren als voorzitter de drijvende kracht binnen Atletiekvereniging Spiridon en voor de realisatie van de atletiekbaan en is nu actief binnen de groeiende Nordic Walkingvereniging Gilze en Rijen. Last but not least is Peter al heel veel jaren voor de PvdA actief. Zo was hij voorzitter van de afdeling Gilze en Rijen, commissielid ruimtelijke ordening, gemeenteraadslid en sinds 2014 tevens fractievoorzitter en ook zat hij in Provinciale Staten.

Oog voor het sociaal aspect
Peter is van alle markten thuis en dat is voor een lijsttrekker een heel belangrijke eigenschap. “Ik heb een brede en algemene belangstelling en dat komt mij als fractievoorzitter goed van pas”. Variërend van ruimtelijke ontwikkeling, klimaat, duurzaamheid, biodiversiteit, natuur en milieu, sport en gezondheid tot financiën, cultuur, huisvesting, sociaal domein en onderwijs. Op al die terreinen weet Peter van wanten en dat zie je ook terug in zijn inbreng in de gemeenteraad. Zijn kennis en kunde weet hij als geen ander in te zetten voor het algemeen belang met altijd oog voor het sociale aspect. Peter vanuit de grond van zijn hart: “Alle mensen moeten volwaardig mee kunnen doen in onze samenleving”. En daar gaat hij voor in de gemeenteraad. Met goed inzicht in de maatschappelijke behoeften. Daarbij legt hij waar nodig de vinger op de zere plek, zoals de onjuiste besluitvorming over het Raadhuisplein, het groenbeleid, of het tekort aan betaalbare woningen.

Informatie
Een stem op Peter von Meijenfeldt is een stem op de PvdA, een zichtbaar betrokken partij! Peter kun je gewoon bellen 06-53254002 of mailen peter@vonmeijenfeldt.com ook na 21 maart! Voor het complete verkiezingsprogramma: gilzerijen.pvda.nl. Liever op papier, bel 0161-452116 of 0161-223812.