Woensdag 9 oktober vond het Kids Klimaat Festival plaats in de Schakel in Gilze. Door de gemeente was de organisatie in handen gegeven van Studio Why. Een aantal weken vooraf waren alle scholen in de ABG gemeente benaderd voor deelname. Naast de schoolkinderen waren diverse bedrijven en verenigingen aangeschreven om deel te nemen. Het doel van de bijeenkomst was een “infomarkt” over klimaat voor de deelnemende kinderen.

Uiteindelijk waren er 38 kinderen en 8 verenigingen en/of bedrijven die zich hadden ingeschreven. Bij binnenkomst was de zaal heel sfeervol ingericht. Volop kussens waarop de kinderen zich konden uitleven.  Maar er moest gewerkt worden de kinderen werden in groepjes verdeeld en elke groep kreeg enkele challenges. Met deze opdrachten was het de bedoeling dat de kinderen informatie gingen ophalen bij de stand welke ingericht waren door de ondernemers.

Met de opgedane kennis werd de kinderen gevraagd de opdracht, de opgedane informatie maar vooral eventuele oplossingen uit te beelden met Lego.

Tenslotte waren een 3-tal wethouders die met de kinderen in gesprek gingen over de opdracht en het Lego bouwwerk.

Rond 5 uur gingen de kinderen voldaan met een presentje en de nodige wijsheid de bus in en werden ze netjes naar huis gebracht.

Een fantastische meeting om onze kinderen bewust te maken van de gevolgen van de klimaatverandering in de wereld.