>>Stichting Muzerij, waar kinderen spelend leren<<

Iedereen is,  na een lange warme zomer, weer een beetje gewend op peuterspeelzaal Pinokkio. Zes weken lang werd er op onze speelzaal gelezen, geverfd en geplakt en geprikt. In kleine groepjes  werd er geteld en gesorteerd,  geleerd van groot en klein en dit alles vanuit het  prentenboek “Kabouter Bim ” die vriendschap sluit met een reus.
Het leuke verhaal is wel tig keer gelezen, in kleine groepjes, klassikaal, met vertelkoffer, nagespeeld noem maar op! In alle groepen is er geknutseld met Reuzen en Kabouters  als thema maar ook stond de Herfst centraal. Er worden paddenstoelen en kabouters in allerlei variaties gemaakt en  diverse technieken toegepast zoals tekenen en kleuren, plakken, stempelen, prikken en verven.
Van al deze activiteiten, maar ook van de dagelijkse dingen, worden dan foto’s gemaakt en verwerkt in een mooie presentatie. Iedereen kan, onder het genot van een kopje koffie of thee, deze gaan zien op het grote scherm  in de zaal van de Schakel. In deze presentatie zien we een schooljaar voorbij komen en wordt duidelijk gemaakt aan welke thema’s we werken en dat in deze thema’s alle ontwikkelingslijnen zitten verwerkt waar we de peuters op kunnen observeren tijdens hun spel. Want ons motto is niet voor niets: “ Stichting Muzerij, waar kinderen spelend leren”.
Dus tijd om de deuren open te zetten en iedereen kennis te laten maken met de juffen, de klasjes, het spelmateriaal en het reilen en zeilen van de speelzaal. Daarom organiseren de leidsters aan het begin van het schooljaar een open avond voor ( nieuwe) ouders maar ook de peuters, broertjes, zusjes,  opa’s en oma’s mogen mee. De peuters zelf geven de rondleiding en zijn maar wat trots op hun mooie knutselwerkjes die in de klasjes ten toon worden gesteld. Dus komt dat zien!!

Speciaal voor nieuwe peuters  en ouders: Dit is je kans om kennis te maken met peuterspeelzaal Pinokkio!We zijn de enige peuterspeelzaal in Gilze en gehuisvest in Activiteitencentrum De Schakel.
Tijdens deze ‘Open Avond’ krijgen jullie de gelegenheid om eens vrijblijvend binnen te lopen. Dan kunt u kennis maken met de leidsters en u laten informeren over onze werkwijze. Of even sfeerproeven in onze klasjes en het spelmateriaal bekijken.
Voor de nieuwe ouders én hun peuters die willen komen kennismaken zijn wij er op woensdagavond 6 november van 17.30 tot 18.00 uur. Heeft u interesse? Kom gerust even kijken, wij hebben de koffie klaar voor u, en de limonade voor uw peuter. Tot ziens op woensdag 6 november.

De peuterspeelzaal is er voor alle peuters vanaf 2 jaar en zij bezoeken de speelzaal 2 dagdelen per week, de ideale voorbereiding op de basisschool.

Als uw peuter nu al wél op onze speelzaal zit dan heeft u vast al een uitnodiging gekregen
(of u krijgt ‘m eerdaags mee) voor de open avond van 18.00 tot 19.30 uur.

Peuterspeelzaal Pinokkio maakt onderdeel uit van stichting Muzerij. Voor meer informatie over deze en andere locaties aangesloten bij deze stichting kunt u terecht op: www.muzerij.nl