In de week van 28 oktober (Fluorweek) gaan vijf basisscholen in onze gemeente aan de slag met het thema ‘Ik val op’.  Zeker in deze donkere maanden is opvallen in het verkeer extra belangrijk. Als je opvalt, ben je zichtbaar voor andere weggebruikers. ‘Ik val op’ is ook het thema van de landelijke fietsverlichtingscampagne.  Brabants Verkeersveilgheids Label (BVL) en Veilig Verkeer Nederland  sluiten hierop aan.  De  gemeente organiseert voor de groepen 7 en 8  het eindfeest, onder de naam Fluorfeest.

Wat gaat er gebeuren?

De kinderen gaan tijdens de Fluorweek in de klas aan de slag met het thema ‘Ik val op’.  Hoe zorg je ervoor dat je opvalt als voetganger of als fietser?  Dat kan bijvoorbeeld door verlichting op je fiets, maar denk ook aan het dragen van zichtbare, reflecterende kleding.

Daarnaast maakt elke school een gepimpte fiets.  De school die de meest zichtbare fiets heeft gemaakt, wint een filmmiddag voor de groepen 7 en 8.

Wethouder Diepstraten reikt vrijdag 1 november de prijs uit tijdens het Fluorfeest.  Een feest voor de groepen 7 en 8 van de deelnemende scholen. Er is een cabaretvoorstelling van Werner van Looij en Annelie Reuser. Op een ludieke manier belichten zij hoe je opvalt in het verkeer.

Welke scholen doen mee?

Basisschool De Brakken, KBS Burgemeester van Mierlo,  Basisschool de Kring,  o.b.s. De Wildschut en  Kbs  De Bolster doen mee met ‘Ik val op’

Wanneer is de prijsuitreiking?

De prijsuitreiking is op

Vrijdag 1 november

MFA de Molenwiek in Molenschot

09.00 – 09.30 uur cabaretvoorstelling

09.30 – 09.45 uur woordje en eventuele prijsuitreiking door wethouder Diepstraten

Cc De Boodschap in Rijen

10.30-11.00 uur   cabaretvoorstelling

11.00-11.15 uur   woordje en eventuele prijsuitreiking door wethouder Diepstraten

De kinderen komen aan op de locatie in een opvallende stoet.

Wat is de aanleiding?

In Noord-Brabant werken gemeenten, provincie, politie, Rijkswaterstaat, VVN, diverse particuliere organisaties en de scholen samen aan de verkeersveiligheid onder het motto: Brabant gaat voor NUL verkeersdoden. In 2019 staat het thema zichtbaarheid centraal. Op BVL-scholen krijgen leerlingen verkeerslessen en zijn er verkeersprojecten met praktische oefeningen.