Dit jaar al ruim 35.000m2 op Midden-Brabant Poort verkocht

In 2019 tekenden al acht bedrijven voor grond op het bedrijvenpark Midden-Brabant Poort in Gilze en Rijen. Daarmee werd zo’n 35.000 vierkante meters (3,5 hectare) extra grond in gebruik genomen, waarmee de totale hoeveelheid verkochte grond uitkomt op 8,8 hectare. “Het is prachtig dat bedrijven zich vestigen of uitbreiden op bedrijvenpark Midden-Brabant Poort in Gilze. Het levert extra werkgelegenheid op, is goed voor de gemeentekas en het geeft een impuls aan onze grondverkopen”, aldus wethouder David Vermorken van Economische Zaken, Werkgelegenheid en Financiën.

Bedrijvenpark Midden-Brabant Poort ligt direct aan de A58 en heeft bijna 17 hectare uitgeefbare grond beschikbaar. Hendrik Roozen, directeur van Roozen Hoppe Bouw- en Ontwikkeling en partner van de gemeente in de ontwikkeling van Midden-Brabant Poort: “Het park biedt plek aan zo’n 40 tot 50 bedrijven. Bedrijven die al eerder kozen voor Midden-Brabant Poort, zoals Dipi Moto, TBB Gilze, Vitility, Berla Lighting, Van Assendelft – Hollander Bogaert en Axon Digital Design, bewijzen dat het Park en Gilze en Rijen een prima basis bieden aan bedrijven.”

Midden- en kleinbedrijf

Wethouder Vermorken vult aan: “Gilze en Rijen is prima bereikbaar via snelwegen en ligt heel centraal. Zowel tussen Breda en Tilburg, als tussen Antwerpen, Rotterdam en Eindhoven. Als gemeente vinden we ondernemers enorm belangrijk voor de lokale economie en werkgelegenheid. Economisch gezien is Gilze en Rijen één van de sterkste gemeenten in Hart van Brabant. En dat komt met name door het midden- en kleinbedrijf. Als gemeente hebben we dan ook een zogeheten  bedrijvencontactfunctionaris. Deze biedt ondersteuning aan individuele ondernemers en zorgt voor de informatievoorziening tussen gemeente en ondernemers.”

Duurzaamheid

Het bedrijvenpark wordt duurzaam ontwikkeld. Hendrik Roozen: “Dat doen we bijvoorbeeld door de energievoorziening te optimaliseren. Zo werken we met collectieve systemen voor warmtekoude opslag (WKO) en warmtekrachtkoppeling (WKK). Hiermee voorzien we in een eigen energievoorziening van, voor en tussen bedrijven en wordt een stevige bijdrage geleverd aan het verminderen van de milieubelasting van het bedrijvenpark. Het systeem geeft goedkope warmte in de winter en koeling in de zomer. De besparing op de energielasten kan oplopen tot wel 32% ” Wethouder Vermorken is ook enthousiast over duurzaamheid: “dit sluit aan op onze visie als gemeente. “