De gemeente Gilze en Rijen moedigt het verduurzamen van woningen aan. Met een duurzame woning hebben inwoners namelijk eencomfortabele woonomgeving, een lagere energierekening en het draagt bij aan een beter leefmilieu. Samen met het Regionaal Energieloket en de coöperatie Energie Gilze en Rijen organiseren we daarom een informatieavond over het verduurzamen van woningen op dinsdag 12 november aanstaande in De Hooikar in Gilze.

Tijdens deze avond krijgen inwoners informatie over de mogelijkheden die er zijn om hun woning in stappen te verduurzamen. De bijeenkomst begint om 19.00 uur (inloop met koffie of thee vanaf 18.45 uur) en duurt tot 21.00 uur.

Energieloket Gilze en Rijen

Klimaatakkoord, energietransitie, verduurzaming, natuurrampen… het nieuws is er vol van. Feit is dat we samen voor een grote opgave staan. We kunnen ons voorstellen dat inwoners hierover veel vragen hebben. Wat kunt zij nú al doen? Zijn er subsidies? Wat levert het op? Daarom hebben we afgelopen zomer een energieloket geopend. Samen met de Provincie, energieleveranciers, bedrijven en de andere gemeenten uit de regio.  Hier kunnen onze inwoners terecht met ál hun vragen over het verduurzamen van hun woning.

Stappenplan

Het Regionaal Energieloket werkt met een stappenplan voor woningverduurzaming. Dit plan maakt snel en eenvoudig duidelijk welke stappen inwoners meteen kunt zetten om hun huis duurzamer en comfortabeler te maken en met welke stappen ze beter nog even kunt wachten. Dat voorkomt dat zij te veel geld uitgeven aan het verbeteren van uw woning en maakt dat ze wel meteen aan de slag kunnen. Tijdens de informatieavond komt dit stappenplan uitvoerig aan bod.

Subsidie en financieringsmogelijkheden

Voor verschillende maatregelen om woningen te verduurzamen is subsidie beschikbaar. Daarnaast zijn er ook een aantal mogelijkheden voor de financiering. Het Energieloket vertelt over die mogelijkheden en waar meer informatie te vinden is.

Op de website https://regionaalenergieloket.nl/gilze-en-rijen is alle informatie terug te vinden.