Mooie campagne tegen eenzaamheid

Van 1 november tot en met 15 december kunnen inwoners van Gilze en Rijen door buitenshuis te eten bijdragen aan de bestrijding van eenzaamheid.

Stichting Met je hart organiseert in Nederland al jaren structurele waardevolle ontmoetingen tussen eenzame ouderen. In groepen van maximaal 8 ouderen wordt er minimaal 1x per maand een activiteit ondernomen met steeds dezelfde deelnemers. Het kan zijn dat men gaat lunchen of dineren, een bedrijf gaat bezoeken of een ander uitje onderneemt. De deelnemers worden thuis opgehaald door een vrijwilliger en meegenomen naar de locatie en daar treft men steeds dezelfde deelnemers.

Deelnemers zijn zelfstandig wonende ouderen die aangemeld kunnen worden door huisartsen, fysiotherapeuten, thuiszorgmedewerkers etc. indien men ziet dat eenzaamheid in het leven aanwezig is. Twee vrijwilligers bezoeken na afspraak de oudere en beantwoorden alle vragen die men heeft.

Gilze en Rijen is de 29e gemeente die is aangesloten.

Maud Bakx en Ingrid Langen willen met Met je hart Gilze Rijen een aanvulling leveren op alles dat er al is in de gemeente. ‘Er wordt al veel georganiseerd in Gilze Rijen voor ouderen en dat is geweldig. Dat moet ook vooral blijven bestaan. Er zijn echter ook mensen die niet zelf willen aansluiten in grote groepen. Wij zijn er voor die mensen die er fijn op uit willen in een kleine groep en nieuwe mensen willen leren kennen, die met dezelfde problematiek worstelen.’

In deze zes weken, tijdens de EET met je hart campagne, kunnen gasten bij diverse restaurants en eetgelegenheden financieel een bijdrage leveren om de ontmoetingen te bewerkstelligen. In Gilze Rijen kan je terecht bij: SMAAK lokaal, Everything Sweet, Jacobushoeve, Eeterij ’t Vermaeck, Stad Parijs, Shell Broodje Rijen en Cultureel Centrum de Boodschap. Afgelopen woensdag was ambassadeur van Met je hart Gilze Rijen, burgemeester Jan Boelhouwer, op bezoek bij de aangesloten locaties en daar werd met de teams en de coördinatoren gesproken over de campagne en vooral de enorm enthousiaste reacties van de gasten.

Kijk voor meer informatie op www.metjehart.nl of op de facebookpagina van Stichting Met je hart Gilze Rijen.