De Gemeente Gilze en Rijen is van plan het Bisschop de Vetplein in Gilze opnieuw in te richten en meteen het riool te vernieuwen. De VVD Gilze en Rijen is blij met deze ontwikkeling, om zo een nieuw leven te blazen in deze belangrijke plek in Gilze. Raadslid Hans Rutten: “We zijn blij met de participatie bij het opstellen van het plan, waar de opzet gegeven is door een werkgroep.”

Het Bisschop de Vetplein speelt een centrale rol in de gemeenschap van Gilze en brengt bij iedere inwoner fijne herinneringen op. Raadslid Ryan van Osch: “Voor iedereen in Gilze roept het Bisschop de Vetplein wel iets op, of het nu herinneringen zijn aan het einde van Carnaval in Dringersgat of de plek waar we onze wielrenners toejuichen tijdens de Ronde van Gilze, of zoals ik de weekmarkt waar ik vroeger met mijn Opa en Oma een bakje kibbeling haalde” De VVD Gilze en Rijen is daarom ook blij dat het plein zijn centrale karakter niet verliest met deze herinrichting en juist een groener hart naar Gilze brengt.

Raadslid Ryan van Osch: “Tijden veranderen en het Bisschop de Vetplein moet mee veranderen, de tijd waar men bij hun bankadviseur op bezoek ging of fysiek geld ging storten bij de Rabobank is lang voorbij, ook zijn onze zorgspecialisten al naar de Flair verhuist, met de komst van nieuwe bedrijven zoals de Huyskamer is dit het ideale moment het Bisschop de Vetplein bij de tijd te brengen er een groene, centrale ontmoetingsplek van te maken in Gilze.

Tim Kusters uitbater van De Huyskamer is blij met de ontwikkeling.
“Het nieuwe ontwerp van het plein biedt ons een mooie gelegenheid om de horeca een impuls te geven en het plein weer het nieuwe trots van Gilze te laten worden”.

Wilt u met ons aan de slag voor onze vier dorpen? Of heeft u vragen of opmerkingen? Neem contact op met één van onze raadsleden: Hans Rutten op 06-22956693 en via hansrutten8@gmail.com, Ryan van Osch op 06-42624667 en via ryanvanosch@gmail.com en raadslid Hans van Nistelrooij op 06-20423087 en via h.van.nistelrooij@ziggo.nl.