De websites van de ABG-gemeenten zijn vernieuwd en staan online. Inwoners, ondernemers en andere bezoekers kunnen informatie makkelijk en snel vinden en op een eenvoudige manier online dingen regelen. Denk aan het aanvragen van een rijbewijs, doorgeven van een verhuizing of aanvragen van een afvalcontainer.
Het gaat om de websites van de gemeenten Alphen-Chaam, Baarle-Nassau en Gilze en Rijen. De websites staan sinds half december online. Afgelopen weken vroegen we bezoekers om hun reactie en brachten we nog verbeteringen aan.

Duidelijke taal
Voor elke website hebben we de 125 meest bekeken webpagina’s herschreven in duidelijke taal (B1-niveau). De adviesgroep duidelijke taal (vanuit het Taalhuis Midden-Brabant) heeft met enkele teksten meegekeken en beoordeelde deze positief.

Inwoners dachten mee
Wethouder Merijn Scheifes (Gilze en Rijen) legt uit: “De websites zien er overzichtelijk en rustig uit en sluiten aan op de huisstijl van elke gemeente. De gemeenteraden dachten mee over de voorwaarden waar de website aan moet voldoen. Samen met 70 inwoners en met informatie over het zoekgedrag van de bezoekers van de websites maakten we de nieuwe indeling (menustructuur) van de website.” Burgemeester Marjon de Hoon-Veelenturf (Baarle-Nassau) vult aan: “Deze indeling hebben we daarna weer getest en verbeterd. Op elke pagina leest u in een paar woorden welke informatie u op die pagina vindt. De indeling sluit hierdoor goed aan bij het zoekgedrag van bezoekers.”

Voor iedereen bereikbaar
De websites zijn voor iedereen bereikbaar en te bekijken. De websites zijn zowel op mobiel, tablet als pc makkelijk te gebruiken. In februari laten we de websites testen op toegankelijkheid.

We zijn nog niet klaar
Dit jaar gaan we de overige teksten herschrijven. We passen ook de online formulieren aan. Ook houden we de webstatistieken in de gaten en passen waar nodig de websites aan. Burgemeester Lieke Schuitmaker (Alphen-Chaam): “Bezoekers van de website vragen we om te reageren. Op elke pagina staat een link naar een reactieformulier. Wij waarderen het als u een reactie achterlaat. Met de feedback die we krijgen, blijven we werken aan verbeteringen.”

U vindt de websites via de vertrouwde links:
· www.alphen-chaam.nl
· www.baarle-nassau.nl
· www.gilzerijen.nl